Een beeld uit de wedstrijd tussen Cappellen en Hoogsrraten. 

Een beeld uit de wedstrijd tussen Cappellen en Hoogsrraten. © Robin Fasseur

Cappellen krijgt pak slaag van Hoogstraten: “We moeten voor de spiegel gaan staan”

Meer nog dan voor de andere spelers van Cappellen werd het voor doelman Björn Joossens een avond om snel te vergeten. Voor het eerst in zeven jaar werden op eigen terrein vier doelpunten geïncasseerd. Dat hij zichzelf niets te verwijten had, was een te magere troost na het 1-4-verlies tegen Hoogstraten.

Eddy Nouws

De wedstrijd begon op de slechtst denkbare manier voor Joossens. Bij de eerste bal tussen de palen was het meteen raak.

“Het schot van Naqqadi was binnen mijn bereik, maar de bal week nog lichtjes af, waardoor ik er niet meer bij kon”, aldus Joossens. “Tegen een sterke tegenstrever als Hoogstraten is dat een serieuze opdoffer. Wij toonden niet de verbetenheid die de bezoekers wel hadden van bij de aftrap en dat brak ons zuur op. Op zoek naar de gelijkmaker moesten we ruimte weggeven en de bezoekers maakten daar optimaal gebruik van. We lieten hen te veel voetballen, waardoor ze regelmatig in de zone van de waarheid opdoken, met het gekende gevolg. In de eerste helft hebben we getracht de schade te beperken, maar zelfs dat leverde niet het gewenste resultaat op. Na nauwelijks twintig minuten lag de wedstrijd al in zijn definitieve plooi. Nadien kregen de bezoekers nog verschillende kansen en mochten we van geluk spreken dat de cijfers niet hoger opliepen. We stonden tegenover een goed geoliede machine, met verschillende spelers die vanuit alle posities voor gevaar konden zorgen.”

Na de rust kon Cappellen het evenwicht herstellen omdat Hoogstraten wat druk van de ketel liet. “In de tweede helft haalden de bezoekers bewust of onbewust de voet van het gaspedaal. Dat gaf ons de gelegenheid meer in de wedstrijd te komen, al waren de tegenprikken telkens gevaarlijk. Dat we uiteindelijk nog konden scoren, was niet meer dan een pleister op een houten been.” Het is evident dat spelers en trainers zich afvragen hoe ze in de toekomst een dergelijk debacle kunnen vermijden.

“Feit is dat we te weinig als ploeg hebben gespeeld. De bezoekers deden dat wel en zetten met z’n allen druk. De intensiteit en de wil om te winnen waren groter en die werden nog gestimuleerd door hun vroege voorsprong. Verliezen is op zich niet erg, maar het is de manier waarop die ons tot nadenken moet stemmen. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan en bij zichzelf te rade gaan over wat we presteren en waarin we tekortschieten. Ook vorige week gaven we de wedstrijd te gemakkelijk uit handen. Dat mag ons niet te vaak meer overkomen. We zijn met gezonde ambities aan het seizoen begonnen en moeten ons na deze nul op zes herpakken om onze plaats in de subtop weer af te dwingen.”