Een beeld uit de wedstrijd tussen City Pirates en Diegem waarop de bezoekende doelman Matthias Suederick de bal plukt boven het hoofd van Ibn El Mokadem. 

Een beeld uit de wedstrijd tussen City Pirates en Diegem waarop de bezoekende doelman Matthias Suederick de bal plukt boven het hoofd van Ibn El Mokadem. © Tom GOYVAERTS

Invaller Ernst scoort gelijkmaker voor City Pirates, maar laat mogelijke winst liggen

City Pirates is er niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te pakken. De Merksemnaren kwamen in een zwakke eerste helft snel 0-1 achter, maar de ingevallen Dominique Ernst hing de bordjes fraai weer in evenwicht. De linkspoot kwam nadien nog tot twee keer toe dicht bij het winnende doelpunt. “Scoren en voor een punt zorgen, is mooi, maar ik blijf met een dubbel gevoel achter”, zei Ernst.

Stijn Druant

City Pirates had voor het bezoek van Diegem drie punten uit evenveel wedstrijden gesprokkeld. Niet goed genoeg, maar zeker ook niet slecht, want de ploeg werd de voorbije weken niet echt van de mat geveegd. Toch stond er druk op de ketel, want bij verlies zou de ploeg van coach Kevin Van Haesendonck toch al vroeg in het seizoen in vieze papieren zitten. Voor de rust was het geen vetpot tegen Diegem, dat dus snel op voorsprong kroop. Uiteindelijk was het de ingevallen en duidelijk geprikkelde Dominique Ernst die voor de meer dan verdiende gelijkmaker zorgde.

“Ik ben uiteraard blij met dat punt, maar winst had zeker gekund. Daardoor heb ik toch eerder een zuur gevoel”, zei de aanvaller, die op het einde van de wedstrijd nog enkele erg mooie kansen de nek omwrong. “Dit punt is goed voor het vertrouwen. Ook onze prestatie na de rust mocht er zijn. Op basis van de kansen na de rust hadden we zelfs moeten winnen. Dat ik geen basisplaats heb, ligt voor een groot stuk aan mezelf. Tegen Tongeren werd ik gewisseld, in Belisia viel ik in en was het niet goed genoeg, maar vorige week trainde ik scherp en de coach gaf toe dat ik het hem lastig had gemaakt. Maar we speelden in een 3-5-2-systeem en dan moet je in mijn geval begrip hebben.”

Basisplaats

City Pirates zit nu aan vier op twaalf en dat betekent nog steeds een tekort op het rapport. “Details waren bepalend of we waren slecht, zoals in Belisia. We hadden meer punten kunnen hebben en werden zeker nooit weggespeeld. Daar moeten we energie uit putten.”

Dominique Ernst steekt niet weg dat hij naar een basisplaats snakt, want daarvoor is hij naar Merksem gekomen. “Als ik elke week scherp blijf trainen en goed kan invallen, zoals nu tegen Diegem, kan ik die basisplaats misschien wel afdwingen. Al weet ik dat ik moet luisteren naar de coach en dat ik zijn beslissingen moet respecteren.”

De linkspoot stond niet te vieren na het gelijkspel. “Integendeel, ik heb twee dagen nodig om de bladzijde om te slaan. Ik ben een winnaar en werd geen matchwinnaar, dat blijft zuur. We zitten in een reeks waarin iedereen van iedereen kan winnen, niemand steekt er met kop en schouders bovenuit. Voor ons blijft het toch wat zoeken, terwijl de weg nog lang is. We hebben onze beste vorm en opstelling nog niet te pakken. We hebbende de spelers voor een 4-3-3- of 3-5-2-systeem. Het wordt zaak om de komende weken op elkaar ingespeeld te geraken. Pas als dat is gelukt, zullen we een ploeg hebben die echt van geen enkele tegenstrever bang hoeft te zijn.”