Drin Sula trapt richting het Knokse doel. Sula scoorde gisteren één van de drie Boomse doelpunten in de door Rupel Boom met 1-3 gewonnen wedstrijd. 

Drin Sula trapt richting het Knokse doel. Sula scoorde gisteren één van de drie Boomse doelpunten in de door Rupel Boom met 1-3 gewonnen wedstrijd. © VDB

Rupel Boom sluit woelige week af met knappe zege: “Deze sterke prestatie verbaast me niet”

Rupel Boom heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Op bezoek bij Knokke gingen de mannen van interim-trainer Tom Verhoeven gisterennamiddag met 1-3 winnen na een collectief sterke prestatie.

Peter Nys

Het contrast met de eerste twee wedstrijden kon niet groter zijn. Daar waar er tegen Thes Sport en Heist amper doelkansen werden gecreëerd, dwong Rupel Boom in Knokke een tiental mogelijkheden af. Abaz, Sula en Nzinga konden daar elk eentje van verzilveren, goed voor een dik verdiende overwinning.

“Ik ben echt fier op mijn spelers”, stelde Tom Verhoeven. “Na een hectische week hebben ze een zeer sterke prestatie op de grasmat gelegd. Dat is heel knap, maar het verbaast me niet. De jongens werken al maanden keihard en kunnen allemaal een aardig stukje voetballen. Ze moeten gewoon vertrouwen hebben. De voorbije weken acteerden we te onzeker in de zone van de waarheid en dan is het moeilijk om gevaar te scheppen.”

Emil Abaz was de surprise van de chef, want de speler sloot na blessure nog maar pas terug aan bij de groep, maar stond wel meteen aan de aftrap.

“Het was een berekend risico, maar ik ben blij dat ik het heb genomen. Emil Abaz had inderdaad nog niet veel trainingen in de benen, maar hij is wel een speler met een individuele actie en net dat misten we de voorbije weken. Hij zal ook niet snel onder de indruk zijn van de omstandigheden of zich laten intimideren. Die attitude maakt hem zo belangrijk. Het doelpunt dat hij maakte, was echt klasse. Maar goed, na zo’n prestatie van de ploeg zou het ongepast zijn om er één speler uit te pikken. Ze haalden echt allemaal een hoog niveau, tot de invallers toe. Nzinga kwam in en maakte de verlossende 1-3.”

Veel energie

Deze overwinning kan wel wat druk van de ketel halen. “Ik ben er in elk geval heel blij mee. Niet dat er al paniek was na die één op zes, maar elke ploeg wil toch zo snel mogelijk die eerste zege pakken. We wisten dat we met Thes, Heist en Knokke een loodzware start hadden. Als je dan vier punten pakt en in het spel altijd de evenknie was van ploegen met veel meer financiële armslag, dan is dat gewoon goed. We hebben bovendien een zeer jonge spelersgroep. Die gasten gaan hier ongelooflijk veel energie uit putten.”

Vraag is dan of Verhoeven al meer weet over zijn eigen toekomst en of dit eenmalig een match als hoofdcoach was. “Echt, ik heb geen idee. De Spaanse investeerders komen deze week naar Boom, ik ga er dus vanuit dat we zullen praten. Ik weet niet wat ze voor mij in petto hebben. Zien ze mij als nieuwe T1 of willen ze een andere hoofdtrainer en neem ik weer mijn oude functie op? Daar heb ik voorlopig echt het raden naar.”