©  BELGA

Einde aan buitenspeldiscussies? Pro League voert na interlandbreak 3D-lijn in

De Pro League voert na verschillende discussies een nieuwigheid in. Na de interlandbreak zal de VAR niet enkel een 2D-lijn bij buitenspelfases kunnen trekken, maar ook een 3D-lijn. Zondag zorgde die 2D-lijn nog voor discussie na een afkeurde goal van Lior Refaelov van Anderlecht tegen KV Oostende.

vva

Al weken woedt er discussie over bepaalde buitenspelfases. Het 2D-systeem volstaat niet voor bepaalde fases. Als een been of een voet in de lucht is, is de 2D-lijn immers niet accuraat. Daarom voert de Pro League na de interlandbreak, vanaf speeldag 11, een 3D-lijn in. De operator zal Deltacast zijn, over het kostenplaatje is niets bekend. In tussentijd worden vormingen voorzien voor de VAR, zodat de scheidsrechters ook met de 3D-lijn leren werken.

In Oostende was het Anderlecht-trainer Vincent Kompany die de discussie opnieuw aanwakkerde nadat een goal van Refaelov werd afgekeurd voor buitenspel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER RSC Anderlecht

MEER OVER VOETBAL