Gianni Vets (rood) ontwijkt de poging van Saka Gafar Oriyomi om de bal te onderscheppen in het duel tussen Houtvenne en Lyra-Lierse. 

Gianni Vets (rood) ontwijkt de poging van Saka Gafar Oriyomi om de bal te onderscheppen in het duel tussen Houtvenne en Lyra-Lierse. © smb

Lyra-Lierse krijgt loon naar werken: “Belangrijk om ook minder mooi te winnen”

Lyra-Lierse blijft de prima resultaten aan elkaar knopen. Zaterdagavond liet het op bezoek bij Houtvenne niet mis te verstane 1-3-cijfers op het bord hangen. Toch kregen de jongens van trainer Bart De Roover de drie punten niet cadeau. Houtvenne drukte immers zijn stempel op de tweede helft.

Erwin Vandenbergh

Lyra-Lierse wilde na de thuiswinst van vorige week tegen Olympia Wijgmaal vooral bevestigen tegen Houtvenne in het unieke kader van het Westelse Kuipje. Dat lukte ook, al werd er daarvoor een stevige inspanning gevraagd.

“Dit was best wel een moeilijke wedstrijd”, blikte Gianni Vets na afloop op het gebeuren terug. “In de eerste helft had ik het gevoel dat we alles netjes onder controle hadden. We eisten het balbezit op en gingen met een minieme 0-1-voorsprong de rust in. Na de rust werd het een andere match. De spelers van Houtvenne hadden tijdens de pauze duidelijk instructies gekregen en ze verschenen dan ook gretig terug op het veld. Wij van onze kant zakten dan weer wat te veel in, waardoor zij de kans kregen om gelijk te maken.”

Kwaliteit

Kort na die gelijkmaker van de thuisploeg zorgde Adesanya echter voor de 1-2 en was Houtvenne opnieuw op achtervolgen aangewezen. De 2-2 ging tegen de touwen, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgevlagd. Even later claimde de thuisploeg een strafschop voor handspel.

“Ik stond niet in de positie om beide fasen goed te kunnen zien, maar vermits er geen echt protest kwam, ga ik ervan uit dat er weinig aan de hand was. Het illustreert misschien wel dat we toch een lastige klant aan Houtvenne hadden. We wisten dat ze na hun één op negen moesten komen. Precies daarom loerden wij permanent op de counter. Die manier van voetballen heeft uiteindelijk ook geloond. Dat we bovenaan het klassement blijven staan, is voor mij niet het belangrijkste. We zitten in een goede flow en blijven onze matchen winnen. Dat gevoel vasthouden, is veel belangrijker. Weet je, we speelden op Houtvenne misschien niet onze mooiste wedstrijd, maar dit soort matchen over de streep trekken, moet je ook doen. Als groep slagen we erin om ook die taaie dingen naar onze hand te zetten. Geluk krijg je niet zomaar in de schoot geworpen. In dat opzicht was deze wedstrijd wel wat te vergelijken met de match van vorige week tegen Wijgmaal. Ook dat was misschien geen pareltje, maar toch behaalden we in beide gevallen het maximum aan resultaat. Op dat soort momenten en in dat soort moeilijke matchen komt de kwaliteit van onze kern duidelijk bovendrijven.”