Jasper Stuyven wordt aan de meet getroost door zijn vriendin, terwijl een ontgoochelde Wout van Aert passeert. 

Jasper Stuyven wordt aan de meet getroost door zijn vriendin, terwijl een ontgoochelde Wout van Aert passeert. ©  BELGA

DISCUSSIE. Hebben tactische fouten de Belgen de titel gekost op het WK wielrennen?

Vooraf leek het of het gewoon niet kon misgaan. Het WK wielrennen in en om Leuven zou een ongelofelijk feest worden en niemand anders dan Wout van Aert zou op het einde triomferen op het podium. De eerste voorspelling kwam zonder meer uit, maar de tweede draaide uit op een desillusie. Wout van Aert had naar eigen zeggen de benen niet van de voorbije weken en maakte nooit aanspraak op de wereldtitel.

Nochtans leken de Belgen de hele wedstrijd onder controle te hebben en reden ze continu dominant in de voorste gelederen. Tot Julian Alaphilippe op de Sint-Antoniusberg zijn putsch pleegde en de blauwhemden niet meteen een reactie in huis hadden.

Beste Belg werd thuisrijder Jasper Stuyven op een vierde plek. Wout van Aert finishte zelfs niet in de top-10 en gaf na de finish ootmoedig toe dat hij de benen niet had om wereldkampioen te worden.

Was het dan achteraf gezien wel de beste tactiek van de bondscoach om volledig de kaart-van Aert te trekken? Was het echt wel zo slim dat Remco Evenepoel kilometerslang beulwerk deed op kop, terwijl hij overduidelijk wél goede benen had?

LEES OOK. Hier verliezen de Belgen het goud: vier cruciale fases tijdens het WK wielrennen

Hebben tactische fouten de Belgische ploeg de wereldtitel gekost of was er sowieso niets te doen aan Julian Alaphilippe?

Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen maandag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.

 joro