Simon Vermeiren (links) zet de achtervolging in op Max De Ruyver van Merelbeke. Vermeiren lag met twee goals daan de basis van de 3-0-zege van Lokeren-Temse. 

Simon Vermeiren (links) zet de achtervolging in op Max De Ruyver van Merelbeke. Vermeiren lag met twee goals daan de basis van de 3-0-zege van Lokeren-Temse. © Geert De Rycke

Simon Vermeiren scoort twee keer voor Lokeren-Temse: “Ik begrijp dat de verwachtingen hoog zijn”

Lokeren-Temse won met ruime 3-0-cijfers de topper tegen het voor de wedstrijd nog eveneens ongeslagen Merelbeke. Mede door het puntenverlies van Ninove, dat 1-1 gelijk speelde op Sparta Petegem, kwamen de tricolores zaterdagavond zelfs alleen aan de leiding in het klassement.

Ivan Elegeert

“Eindelijk! Dat is het woord dat deze wedstrijd het beste kan samenvatten”, vond ook Lokeren-spits Simon Vermeiren na afloop. De Leuvenaar, die de hele voorbije week in de ban van het WK wielrennen was, zorgde er zaterdagavond met twee doelpunten voor dat hij zondag zorgeloos en in uitstekende mood van de race naar de regenboogtrui kon genieten.

“Ik denk dat Merelbeke terecht mee aan de leiding stond. Dit was zonder meer de beste ploeg waartegen we dit seizoen al hebben gevoetbald. Maar we hadden ze heel goed geanalyseerd en konden hun flankaanvallers aan banden leggen door zelf hoog druk te zetten. Toch leverde ons dat in de eerste helft geen echte kansen op. Al had Sami Djadi misschien wel al in de openingsminuut kunnen scoren na balverlies bij de bezoekers.”

Na de rust kantelde de wedstrijd dus toch. Met dank aan Vermeiren, die nochtans voordien tot vijf keer toe op een vrij naïeve manier in de bezoekende buitenspelval was gelopen. “Mijn excuses aan de fans daarvoor. Ik was gewoon te gretig. We wilden allemaal zo graag de wedstrijd openbreken. Daarom was de ontlading bij mij na dat eerste doelpunt ook zo groot.”

Sterk collectief

Meer nog dan met zijn eerste treffer, was de Lokerse topschutter blij met de tweede goal. “Die kwam er meteen na een bezoekende hoekschop die door onze defensie werd weggewerkt. In amper een tiental seconden stonden we dan met vier Lokeraars voor het doel aan de overkant. Het geeft niet alleen aan dat we fysiek in orde zijn, het toont ook hoe sterk het collectief van deze groep is”, vervolgde Vermeiren, die ook zaterdagavond weer het hele veld afdweilde. “Tot twaalf kilometer per wedstrijd loop ik. Ik wil niet alleen offensief, maar ook defensief mijn steentje bijdragen.”

Met zijn drie doelpunten is Vermeiren, die in het tussenseizoen overkwam van Lierse Kempenzonen, de voorlopige topschutter op Daknam. “Ik begrijp dat de verwachtingen hier heel hoog zijn. Het geeft dan natuurlijk een uitstekend gevoel dat je daar met zo’n prestatie aan kan voldoen. Volgende week mogen we opnieuw voor eigen volk spelen. Als we ook dan de drie punten kunnen pakken, mogen we echt van een geslaagde seizoenstart spreken.”