Aissa Saidane (rechts) van Olympic Charleroi probeert Leslie Bamona af te stoppen. De Heistse aanvaller zorgde al in de eerste minuut voor een knap doelpunt. 

Aissa Saidane (rechts) van Olympic Charleroi probeert Leslie Bamona af te stoppen. De Heistse aanvaller zorgde al in de eerste minuut voor een knap doelpunt. © sma

Vroege wereldgoal van Leslie Bamona volstaat niet voor nieuwe thuiszege Heist

Heist slaagde er zaterdagavond tegen Olympic Charleroi niet in om een tweede thuiszege op rij te behalen. Het zag er na een heel vroeg doelpunt van Leslie Bamona nochtans schitterend uit, maar Charleroi maakte snel gelijk en het bleef bij dat 1-1-gelijkspel.

Geert Fierens

“Vroeger kon ik dat doelpunt niet maken”, zei Leslie Bamona na de wedstrijd. En gelijk had hij, want na exact 32 seconden had de kwieke aanvaller de bal al heerlijk tussen de palen gemikt. “Het was een mooi doelpunt, maar we hebben er jammer genoeg niet lang van kunnen genieten. De snelle gelijkmaker was een domper. Daarna konden we Olympic niet meer van ons afschudden. Ik scoorde wellicht nooit vroeger en mijn goal mocht gezien worden, maar toch levert al dit moois maar één punt op en dus ben ik toch teleurgesteld. De opdrachten van de trainer werden perfect uitgevoerd. We moesten het Olympic vanaf het begin lastig maken in één tegen één duels.”

Ook Jo Gilis kan zege niet forceren

In de tweede helft mocht Jo Gilis nog een dikke twintig minuten meedoen. De van OH Leuven geleende aanvaller kon de 2-1 niet forceren. “Dat is toch een teleurstelling”, zei Gilis. “Het was niet gemakkelijk voetballen tegen een ploeg die kort op de man speelde en ons heel weinig ruimte liet.”

Na de korte invalbeurt van vorige week op Rupel Boom mocht Gilis zich nu al wat langer tonen. “Omdat we de zege wilden behalen, stuurde de trainer me met bepaalde aanvallende instructies het veld op. Ik was fris en er was nog veel mogelijk, maar we slaagden er niet meer in het verschil te maken.”

Het was een verbeten strijd waarin de bezoekers de duels niet schuwden. “Het spel lag veel stil, waardoor er ook veel stilstaande fases waren. Hoe langer de match duurde, hoe fysieker de strijd werd. Misschien was het niet altijd even mooi om naar te kijken, maar er werd aan beide kanten met veel inzet gespeeld. Olympic is een vrij potige ploeg en ze gaven zich niet gewonnen. Wellicht is het geen toeval dat ze nu al voor de derde keer in drie matchen gelijk speelden. Ze moesten nog niet onderdoen voor hun tegenstrevers.”

Voor Gilis zijn de eerste weken in Heist vlot verlopen. “Ik ben in een goeie groep terechtgekomen en dat maakt de zaken gemakkelijker. Een goeie sfeer leidt vaak tot goede resultaten en dat is hier zeker het geval. Het is een ander type voetbal dan hoe het er bij OH Leuven aan toegaat, maar dat kon ik vooraf inschatten. Het is een verschil van twee niveaus, dan lijkt het me duidelijk dat daar op het veld ook wat van te zien is. Het accent ligt vaak meer op de fysieke kracht dan op de techniek, maar als voetballer moet je je daaraan kunnen aanpassen. Heist moet voor geen enkele ploeg onderdoen.”

Nog dit: Erdem Sen (adductoren) ontbrak tegen Olympic Charleroi. Hij beperkt zich voorlopig tot individueel loopwerk op training. De verdediger is momenteel de enige in de kern van Heist die om fysieke redenen ontbreekt.