Het klinkerfietspad aan Molse zijde wordt vervangen door een nieuw betonnen fietspad. 

Het klinkerfietspad aan Molse zijde wordt vervangen door een nieuw betonnen fietspad. © Tommy Maes

Twee maanden eenrichtingsverkeer op Balen-Neetlaan door vervanging fietspad

Mol, Balen -

Het gemeentebestuur van Mol laat vanaf maandag 4 oktober het fietspad in de Balen-Neetlaan in Wezel vervangen. De werkzaamheden nemen twee maanden in beslag. In die periode is er eenrichtingsverkeer van kracht van Balen richting de rotonde in Wezel.

De Balen-Neetlaan in Wezel bevindt zich zowel op het grondgebied van Mol als dat van Balen. Aan Molse kant bestaat het fietspad langs de weg uit klinkers. De gemeente Mol wil nu een nieuw fietspad in beton aanleggen, dat het fietscomfort moet verhogen.

Maandag 4 oktober start een aannemer met de afbraak van het bestaande fietspad. Vervolgens wordt het nieuwe fietspad aangelegd. De werkzaamheden situeren zich tussen de rotonde in Wezel en de gemeentegrens met Balen, net voor woonzorgcentrum Nethehof. De werken duren ongeveer twee maanden, inclusief de uithardingsperiode van één maand.

Om de heraanleg van het fietspad veilig te kunnen uitvoeren, neemt de aannemer de aanpalende rijstrook in beslag. Die wordt volledig afgesloten voor autoverkeer. Daarom geldt er tijdens de werkzaamheden verplicht eenrichtingsverkeer vanuit Balen richting rotonde. Verkeer van Mol Wezel naar Balen rijdt om via de Sint-Jozefslaan, Ringlaan en Gerheide. De bussen van De Lijn gebruiken deze omleiding in beide rijrichtingen.

Doodlopend

Fietsers die vanuit de rotonde richting Balen rijden, volgen een bewegwijzerde omleiding via de Fabriekstraat, Rusvenstraat en Pasdijk. Het fietspad aan de overzijde blijft gewoon bruikbaar.

Door het opbreken van het fietspad worden alle zijstraten aan de zijde van de werfzone tijdelijk doodlopend, met uitzondering van de verhoogde kruispunten met de Langestraat en het Wezelhof. De Balen-Neetlaan is dus tot het einde van de werkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar via de Heilandstraat/Vieille Montagnestraat, Duinstraat en Meyerstraat. De timing van de heraanleg is afhankelijk van de weersomstandigheden. (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio