Leerlingen verzorgen zelf mee een deel van de rondleidingen tijdens de infomomenten. 

Leerlingen verzorgen zelf mee een deel van de rondleidingen tijdens de infomomenten. © rr 

Leerlingen verzorgen mee rondleidingen in Scheppersinstituut

Mechelen -

Eind oktober al organiseert het Scheppersinstituut in Mechelen de eerste infomomenten voor leerlingen die momenteel nog in het zesde leerjaar zitten. Leerlingen van de secundaire school verzorgen zelf mee een deel van de rondleidingen.

Door de coronacrisis konden toekomstige leerlingen en hun ouders enkel online kennismaken met de school. “Je kan online veel informatie ter beschikking stellen, maar dat is niet hetzelfde. Een school kies je best door ze ook fysiek te bezoeken en te voelen of de sfeer, leerkrachten, energie van de school bij je past”, vertelt directeur Veerle Scheirs.

Zoals veel scholen zijn ze in het Scheppersinstituut blij dat ze opnieuw fysieke infomomenten kunnen organiseren. Geïnteresseerde ouders kunnen via de website inschrijven voor het eerste infomoment op zaterdag 23 oktober. De school organiseert de bezoeken in gezinsbubbel en op afspraak, zodat alles veilig kan verlopen.

In de loop van het schooljaar volgen nog andere momenten zoals een open lesdag, de onderwijsbeurs en een tweede infodag, die vooral gericht zal zijn op leerlingen van het vijfde leerjaar. svh

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio