Donderdag is er een doorgangs- en parkeerverbod in dit deel van de Rozenberg. 

Donderdag is er een doorgangs- en parkeerverbod in dit deel van de Rozenberg. © RR

Doorgangsverbod op deel Rozenberg door afbraak bouwkraan

Mol -

In het gedeelte van Rozenberg tussen Bergstraat en Voogdijstraat geldt donderdag 30 september vanaf 8.45u een parkeer- en doorgangsverbod. Dan wordt er een grote torenkraan afgebroken.

De torenkraan werd gebruikt bij de constructie van een nieuwbouw op de Rozenbergschool. Donderdag wordt de toren gedemonteerd. De afbraak van de torenkraan vindt plaats tussen 8.45u en 15.45u en tussen 18u en het einde van de werken. Tijdens het spitsuur wordt de rijbaan tussen 15.45u en 18u enkele uren opengesteld voor alle verkeer. De politie houdt toezicht bij begin- en eindtijden van de scholen.

Zowel fietsers als gemotoriseerd moeten buiten die uren omrijden. Fietsers vanuit het Centrum volgen een omleiding via Bergstraat, Smallestraat en Statiestraat. De fietsomleiding uit de richting van Ginderbuiten loopt via Bresserdijk (richting School Rozenberg).

Gemotoriseerd verkeer vanuit het Centrum moet de omleiding volgen via Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Corbiestraat, Statieplein, Statiestraat en Leenhofstraat. Vanuit Ginderbuiten verloopt de omleiding via Bergstraat, Guido Gezellestraat en Statiestraat. Schoolbussen kunnen de halteplaatsen in het Centrum altijd bedienen. Bussen van De Lijn die vanaf de Molderdijk komen, bedienen tijdens het doorgangsverbod de halteplaatsen niet. Zij volgen de omleiding via de Martelarenstraat en Nijverheidsstraat.  (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio