©  BELGA

Invaller Gouré bezorgt Westerlo in de slotfase de volle buit

Leider Westerlo deed een gouden zaak in Moeskroen (1-2). Het pakte in een prangende slotfase drie gouden punten dankzij invaller Fernand Gouré. Voor de rust morsten de bezoekers, ondanks een doelpunt van Jordanov, met de kansen en dat festival aan gemiste kansen leidde in de tweede helft bijna tot puntenverlies.

Bart D’haene

Jonas De Roeck had een verrassing in petto. Hij gunde de Zuid-Afrikaan Lyle Foster zijn eerste basisplaats in het shirt van Westerlo, waardoor Kouya Mabea - ook voor het eerst dit seizoen - op de bank begon. Bij de thuisploeg zat ex-Rode Duivel Enzo Scifo niet in de dug out. Hij moest, na zijn twee gele kaarten in de wedstrijd tegen Virton, geschorst vanuit de tribune toekijken.

Moeskroen zorgde voor het eerste doelgevaar. Een kopbal van Christophe Lepoint belandde in het zijnet. Nauwelijks vijf minuten ver stuitte Tuur Dierckx op doelman Parfait Mandanda. Westerlo ging nadrukkelijk op zoek naar een snel doelpunt en werd voor zijn aanvalsdrang in de veertiende minuut beloond. Jan Bernat zette een actie op de linkerflank op en zijn bal opzij werd door Edisson Jordanov hard binnengetrapt. Enkele minuten later lag het spel een tijdje stil. El Hadji Gueye bleef op de grasmat liggen en werd met een draagberrie afgevoerd. William Simba was zijn vervanger en aanvoerder Christophe Lepoint schoof een rij achteruit.

 

 ©  BELGA

Westerlo hield na de voorsprong de voet niet van het gaspedaal. Bernat mocht alleen op Mandanda af. De Slovaakse jeugdinternational was niet altruïstisch en zijn assist voor Kyan Vaesen werd in extremis ontzet door Manuel Angiulli. Een schot van Maxime De Cuyper leverde een hoekschop op. Thomas Van de Keybus probeerde het met een plaatsbal. Mandanda stond goed opgesteld. De bezoekers bleven te slordig met de kansen omspringen. Foster omspeelde de doelman en vanuit een scherpe hoek plaatste hij de bal voorlangs en de rebound werd afgeblokt. Op slag van de rust zweefde David Jensen een schot van Adrien Giunta uit zijn doel. De Cuyper besloot de laatste kans uit de eerste helft naast.

De eerste doelpogingen na de rust waren voor Westerlo. Een poging van Vaesen miste kracht en een schot van Dierckx ging over. Westerlo speelde met vuur en ontsnapte aan de gelijkmaker. Jensen moest alles uit de kast halen om een schot van de ingevallen Joachim Carcela uit zijn doel te ranselen. De daaropvolgende hoekschop werd slecht ontzet bij de Kemphanen en tot overmaat van ramp ging het schot van Clément Tainmont ongelukkig via het been van Pietro Perdichizzi in doel. Een ongeluk komt nooit alleen en voor de geblesseerde Foster zat de wedstrijd er op. De leider had dame Fortuna aan zijn zijde: een kopbal van Diandy, na een vrije trap vanop rechts, belandde nipt net naast de rechterpaal. Beide ploegen gingen voluit voor de drie punten, maar hadden ook allebei veel brandstop verbruikt. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot Jordanov de bal vanop rechts voor doel zwiepte, De Cuyper beheerst terug legde en de ingevallen Fernand Gouré met een stiftertje Westerlo in extremis de drie punten bezorgde.

 

 ©  BELGA

MOESKROEN: Mandanda, Myny, Angiulli, Gueye (19’ Simba), Bocat (85’ Vroman), Giunta (57’ Carcela), Lepoint, Diandy, Ribeiro Costa, Tainmont (85’ Mohamed), Chevalier

WESTERLO: Jensen, Jordanov, Seigers, Perdichizzi, De Cuyper, Dierckx, Van Eenoo, Van den Keybus, Bernat (77’ Gouré), Foster (69’ Daci), Vaesen (77’ Mabea)

DOELPUNTEN: 14’ Jordanov 0-1, 65’ Perdichizzi 1-1 (own goal), 90’ Gouré 1-2

GELE KAARTEN: 32’ Giunta, 37’ Diandy, 52’ Tainmont, 55’ Simba, 58’ Bernat, 67’ Lepoint, 71’ De Cuyper, 73’ Carcela, 87’ Myny

SCHEIDSRECHTER: Pirard

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo