© Hans Otten

Motorrijder (51) sterft na crash tegen duiker in Noorderwijk, oorzaak ongeval nog onduidelijk

Noorderwijk, Westerlo -

Een 51-jarige motorrijder uit Westerlo is zondagavond overleden nadat hij in de gracht naast de Doornestraat in Noorderwijk (Herentals) terecht was gekomen. Reanimatie door de hulpdiensten kon niet meer baten.

Het blijft onduidelijk wat de 51-jarige P.H. uit Westerlo zondagavond even voor 17.30u precies overkomen is. Hij maakte samen met zijn zoon een ritje op de moto en reed van Morkhoven (Herentals) door de Doornestraat richting Herenthout toen hij plots van de weg ging. “Het is niet duidelijk wat de oorzaak is”, zegt commissaris Werner Boden van de politiezone Neteland. “Is de man tijdens de rit onwel geworden? Heeft hij de bocht verkeerd ingeschat? Daar hebben nu geen antwoord op. Hij is in ieder geval in de bocht rechtdoor van de baan in de gracht gereden.”

Het bandenspoor geeft aan dat de motorrijder rechtdoor van de baan afweek.

Het bandenspoor geeft aan dat de motorrijder rechtdoor van de baan afweek. © Hans Otten

Daar kwam de motard onfortuinlijk tegen een gemetste duiker terecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar die pogingen konden niet meer baten. De zoon, die voor zijn vader uitreed, bleef ongedeerd.

“Het parket is op de hoogte gebracht, maar dat heeft de plaats en het lichaam vrijgegeven, omdat er geen andere partij bij het ongeval betrokken was. De zoon heeft zelf de familie verwittigd. Onze mensen van slachtofferbejegening hebben hen op de plek van het ongeval opgevangen. (ho)

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio