© rr

Gezinsbond viert eeuwfeest met tweedehandsbeurs en bushcraft

Sint-Amands -

Zondag 3 oktober viert afdeling Sint-Amands/Mariekerke 100 jaar Gezinsbond met een tweedehandsboek en een reeks kindvriendelijke nevenactiviteiten.

Guy Delforge

“Door corona konden we bijna geen activiteiten organiseren en daarom vieren wij met een jaar vertraging 100 jaar Gezinsbond”, zegt Jeannine Boey. “We organiseren zondag 3 oktober van 14 tot 17u een tweedehandsbeurs voor herfst- en winterkleding, baby-uitzet en speelgoed in de GO! Basisschool De Schorre aan de Jan Van Droogenbroeckstraat 49 in Sint-Amands.”

“Om het eeuwfeest van de Gezinsbond te vieren, zijn er een reeks kindvriendelijke nevenactiviteiten zoals springkastelen, eendjes vissen en een schminkstand. Verder zorgen we ervoor dat je er kunt genieten van een lekkere wafel, een fris ijsje en warme of koude dranken.”

“We plannen zondag nog een extra activiteit voor jongeren”, zegt Jeannine Boey. “Bushcraft is de kunst van het overleven in en met de natuur. Onder leiding van de ervaren Peter Rondou leren we tijdens deze workshop vuur maken zonder een aansteker of lucifer, sprokkelhout verzamelen en het vuur brandend houden. Deze activiteit vindt plaats van 14 tot 18u en is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vergezeld van een volwassene. Inschrijving via de site is zeker nodig, want het aantal deelnemers is beperkt.”

Ook wie op de tweedehandsbeurs wil verkopen, moet zich inschrijven. Een standplaats kost 10 euro, 6 euro voor leden van de Gezinsbond, inschrijven kan tot 28 september, de reservatie is definitief na betaling. (gdb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio