©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp wint ook tweede duel on the road in BNXT League

De knappe uitzege van vrijdag in de eerste partij in de BNXT League in Limburg United kreeg voor Telenet Giants Antwerp in Charleroi een knap vervolg. De Giants wonnen immers weer on the road en kennen met een 2 op 2 dus een schitterende competitiestart.

Patrick Ceulemans

De studieronde was Antwerps getint en via het Amerikaans duo Cameron Krutwig en Matt Tiby ging het na 2-7 dan ook naar een 8-13 bonusje. Charleroi liet evenwel niet begaan. Vanuit een stugge defense en met driepunters van Tim Lambrecht en Alex Libert namen de Spirous de leiding over. Die gaven ze tegen een wispelturig Telenet Antwerp Giants in het eerste kwart en na 16-15 in het eerste kwart niet meer uit handen. Met ook Jito Kok ging het naar een 23-21 na het eerste schuifje in het voordeel van de Spirous.

Ook in het tweede schuifje bleven de Henegouwers aanvankelijk domineren. Een “vierpunter” van Alex Libert stuwde Charleroi naar 31-27. Matt Tiby en Markel Brown kampten bij de Giants met foutenlast en Charleroi bleef tot 35-33 aan de leiding. Een sterke invalsbeurt van Niels De Ridder zorgde in het slot van de eerste helft voor de Antwerpse ommekeer. De jonge Antwerpse power forward loodste de Giants naar een 41-43 bonusje halfweg.

Telenet Giants Antwerp kwam scherp uit de kleedkamer en via de IJslandse guard Elvar Fridriksson ging het snel naar een 43-52 voorsprong. Nathan Kuta vond zijn momentum bij Charleroi en zorgde voor een remonte: 49-52. Jean-Marc Mwema met een bom, opnieuw Elvar Fridriksson en Matt Tiby drukten echter opnieuw door naar een 54-66 Antwerpse voorsprong. Defensief acteerden de Sinjoren in het derde kwart scherper en offensief scoorde het via verschillende spelers. Dat maakte dat het team van coach Christophe Beghin het laatste kwart startte met een 58-73 bonus.

Charleroi toonde veerkracht, maar kon in het slotschuifje geen remonte meer bewerkstelligen. Een gefrustreerde Alex Libert werd na een tweede technische fout nog uitgesloten en met een nuttige Markel Brown, Matt Tiby en Elvar Fridrikson ging het naar 61-75. Niels De Ridder bekroonde zijn sterke partij met een tweede bom (62-78) en in moneytime liet een in de tweede helft bijzonder strak verdedigend Telenet Giants Antwerp de knappe zege en dito competitiestart dan ook niet meer ontglippen.

Charleroi 65-83 Telenet Giants Antwerp

CHARLEROI: Fogang 4, Llorente 9, Libert 19, Lambrecht 9, Botuli 0, Noterman 2, V. Samardzic 5, Kesteloot 2, Kok 7, Kuta 8

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 13, Tiby 9, Van Den Eynde 2, D’Espallier 10, T. De Ridder 3, N. De Ridder 12, Rogiers 6, Cofer 2, Brown 9, Krutwig 9, Mwema 8

Kwarts: 23-21, 18-22, 17-30, 7-10

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp