Vijftien uur per week ruilt Nele Geudens haar burgemeestersstoel in voor een auditorium 

Vijftien uur per week ruilt Nele Geudens haar burgemeestersstoel in voor een auditorium © AF

Meerhoutse burgemeester Nele Geudens gaat nieuwe uitdaging aan: lesgeven op hogeschool

Meerhout -

Nele Geudens heeft er een tweede job bij. Tot de herfstvakantie geeft de Meerhoutse burgemeester namelijk les op de Geelse campus van Thomas More.

Annelies Frederickx

Nele Geudens is een nieuwe uitdaging aangegaan. De Meerhoutse burgemeester, die bio-ingenieur is van opleiding, geeft tot aan de herfstvakantie les op Thomas More. “Eerlijk gezegd had ik nog nooit voor een klas gestaan. Bij mijn vorige werkgever Sanofi was ik wel verantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe medewerkers, maar voor een echte klas stond ik nooit. Toch zat het lesgeven er al vroeg in bij mij, want als kind speelde ik altijd ‘scholeke’”, zegt Nele Geudens.

“Laatst had ik een etentje met collega-burgemeesters en toen vertelde Wim Caeyers mij dat hij een halve dag per week doceert op Thomas More. Ik vond dat eigenlijk een tof idee en mijn man spoorde mij aan om de vacatures eens na te kijken. Er was een jobadvertentie voor een docent analytische chemie, maar ik heb pas een week later gereageerd. Naar aanleiding van mijn sollicitatiebrief mocht ik op gesprek gaan en toen men mij de job aanbood, heb ik meteen ja gezegd.”

Vijftien uur per week

“Ik neem het rooster over van een collega die in zwangerschapsrust is gegaan. Ik sta voortaan vijftien uur per week voor de klas in het eerste, tweede en het derde jaar. Dinsdag was mijn vuurdoop en door de stress had ik zelfs niet kunnen eten. De kennismaking verliep wel heel vlot, al was het toch even slikken toen ik voor een auditorium met 150 studenten stond.”

“Uiteraard bleef ik mij als burgemeester ten volle inzetten voor Meerhout, maar in het weekend zit ik voortaan met de neus in de boeken om mijn geheugen op te frissen. Na twintig jaar zit de leerstof ver verscholen. Als burgemeester krijg je namelijk zelden tot nooit te maken met chemie of fermentatietechnologie.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio