De turners van Tumbling Zoersel, onderdeel van The Sky is the Limit, hadden een tumblingopblaasmat op de Dag van de Landbouw. Tweede van links staat Laurent die naar het WK tumbling voor de jeugd in Azerbeidjan mag.  ©  kristin matthyssen

Oude ambachten, dieren en… tumblers op Dag van de Landbouw

Zoersel -

Enkele duizenden bezoekers lieten het WK Wielrennen aan zich voorbij gaan om naar de Zoerselse Dag van de Landbouw op Einhoven te komen.

Kristin Matthyssen

De Landelijke Gilde van Zoersel had op korte tijd toch nog een heel programma rond oude ambachten in elkaar kunnen steken. Zo was er een broodbakker, mandenvlechter, kantklosser en spinster. Volwassenen moesten een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, maar bij de meesten was dit geen probleem.

Binnen konden kinderen armbandjes kopen om verschillende activiteiten te kunnen doen, van tractorrijden op een parcours met speelgoedtractoren over cavia- en konijnenknuffelen tot ponyritten. Er was ook een stropiramide om te beklimmen.

Opvallende gasten waren de gymnasten van Tumbling Zoersel, een onderdeel van turnkring The Sky is the Limit, die in Sint-Antonius trainen naast de sporthal van de Amigos. Zij hadden en lange opblaastumblingmat bij waarop kinderen eens konden proeven van de tumbling sport. Laurent (11) uit Ranst, lid van Tumbling Zoersel, mag in november trouwens naar het WK tumbling voor de jeugd in Azerbeidjan, en dat in het weekend van 27 november.

Konijnenknuffelen. ©  kma

Tractorrijden. ©  kma

Een mandenvlechter. ©  kma

Wol spinnen. ©  kma

Het weideterras zat vol. © kma 

Tumbling! ©  kma

Ponyritten. ©  kma

De stropiramide is een klassieker. ©  kma

Laurent (11) in de caviahoek. ©  kma

Broodbakken. ©  kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio