Geert Verbist (rechts) en de teamleden van Stormloop willen zo veel mogelijk creatieve Herentalsenaren warm maken om in mei 2022 deel te nemen. 

Geert Verbist (rechts) en de teamleden van Stormloop willen zo veel mogelijk creatieve Herentalsenaren warm maken om in mei 2022 deel te nemen. © Hans Otten

Stormloop stort weer kunst over Herentals uit

Herentals -

Met een ludiek startmoment in het Stadspark kondigt Stormloop een nieuwe editie aan die in mei 2022 het hele Herentalse centrum in kunst onderdompelt. Voor het eerst werkt het initiatief rond een thema: water.

Hans Otten

Stormloop wist de inwoners van de Keizerstede twee jaar geleden te verbazen met omvang en kwaliteit van het kunstenparcours dat zich drie weekends lang in de stad ontvouwde. Van 7 tot 22 mei 2022 staat een tweede editie op til, zo maakten de organisatoren zondag bekend met een ludiek momentje in het Stadspark, waar ze voorbijgangers onderwierpen aan een cursus zwanenplooien en een ongewone waterproeftest.

“Opnieuw bestaat Stormloop in feite uit twee lagen”, zegt initiatiefnemer Geert Verbist van galerie Storm. “Aan de ene kant organiseren wij zelf drie weekends lang een grootschalige kunsttentoonstelling op verschillende locaties, daarnaast is er het participantenparcours waarbij we zo veel mogelijk lokale mensen en verenigingen oproepen om artistiek uit de hoek te komen. We staan open voor alle kunstdisciplines.”

Voor het eerst schotelt Stormloop deelnemers en bezoekers een thema voor. Met ‘water’ is het niet verwonderlijk dat het centrale parcours langs de Kleine Nete loopt, terwijl de participanten in heel Herentals te vinden zijn. Op de rivier drijft ook een grote origamizwaan om mensen voor de kunsthappening warm te maken. “Het is de bedoeling dat het hoofdparcours en de participanten op elkaar inspelen en elkaar versterken. Tom Liekens (monumentaal kunstenaar die ook les geeft in de Herentalse academie, red.) geeft als curator mee invulling aan het hoofdparcours.”

Stormloop begint nu met een grote zoektocht naar mensen die willen deelnemen. Dat kan zowel als kunstenaar, als iemand die een locatie ter beschikking stelt of als vrijwilliger. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio