Johan en Anita zijn fervente fietsers. Eerder lieten ze in Scherpenheuvel hun auto wijden. Nu zijn de fietsen aan de beurt. 

Johan en Anita zijn fervente fietsers. Eerder lieten ze in Scherpenheuvel hun auto wijden. Nu zijn de fietsen aan de beurt. © Marc Wouters

Succes voor eerste fietswijding in Lambertusparochie

EKEREN -

De eerste fietswijding in de parochie Sint-Lambertus in Ekeren was een succes. Ruim 30 fietsers boden zich zondag na de woorddienst aan voor de wijding. De fietswijding kaderde in de ‘Week van de Mobiliteit’.

Saito is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer aan de fietswijding. 

Saito is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer aan de fietswijding. 

Johan (77) en Anita (67) zijn fervente fietsers. Samen met enkele wielervrienden trekken ze er regelmatig op uit. Voorbije anderhalf jaar was dat natuurlijk minder, maar volgende jaar zitten ze weet stevig in het zadel. “In Sint-Martens-Latem hebben we een gezellig fietshotelletje gevonden. Van daaruit kunnen we prachtige tochten maken”, weet Johan. ”Ook de Westhoek en in Limburg zijn fietsparadijzen”, zegt Anita. In groep leggen ze gemakkelijk 50 tot 70 km per keer af. De elektrische fiets helpt hen hierbij een beetje.

Saito is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer aan de fietswijding.

Saito is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer aan de fietswijding. © Marc Wouters

”We gebruiken de fiets om uiteenlopende redenen. Voor woon-werkverkeer, ontspanning of beroepshalve”, zei gebedsleider André Belie. Met de zegening van hun fietsen hopen de gebruikers op een veilig vertrek en terugkeer. (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio