Thomas Voeckler en Julian Alaphilippe die met hun vreugde geen blijf weten 

Thomas Voeckler en Julian Alaphilippe die met hun vreugde geen blijf weten 

Wereldkampioen Julian Alaphilippe: “Er waren veel fans langs de kant van de weg die niet wouden dat ik won”

De flashreactie van Julian Alaphilippe werd een paar keer onderbroken door uitzinnige ploegmaats en bondscoach Thomas Voeckler. “Ik weet wat het is om in deze trui rond te rijden dus het was een extra motivatie”, vertelde Alaphilippe.

Jens Heylen

“Ik heb alles gegeven, maar moet ook naar de ploeg kijken”, aldus Alaphilippe. “Madouas en Sénéchal hebben me uitstekend begeleid. Het was heel moeilijk maar op het einde een echte droom. De benen waren goed, heb hier hard naar toegewerkt. Dit was niet voorzien. Ik heb hier geen woorden voor, ben gewoon gelukkig”, aldus Alaphilippe.

Natuurlijk hadden de aanwezige fans liever iemand anders als eerste zien passeren. “Er waren heel veel fans langs de weg die niet wilden dat ik hier zou winnen”, verwijst Alaphilippe naar aardig wat boegeroep dat hij te verwerken kreeg. “Dat was niet altijd leuk om te horen. Ik heb veel verwensingen naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Uiteindelijk hebben die fans mij extra energie gegeven.”

Dat en een parcours dat de Fransman heel goed lag. “Ik weet wat het is om in deze trui te rijden dus dat was zeker een extra motivatie voor mij vandaag. Het was vreselijk om op 18 km van de streep te moeten gaan maar ik wist wat me te doen stond en ben gewoon alles blijven geven”, verklaarde de wereldkampioen.

 

 ©  REUTERS