Nancy Neefs, Dirk Van Troyen en Luc Griep van wzc Sint-Lenaartshof lanceren eigen gin ’t Voartje ter gelegenheid van de vijfde verjaardag. 

Nancy Neefs, Dirk Van Troyen en Luc Griep van wzc Sint-Lenaartshof lanceren eigen gin ’t Voartje ter gelegenheid van de vijfde verjaardag. © Elke Lamens

Sint-Lenaartshof viert vijfde verjaardag met herfstmarkt en eigen gin

Sint-Lenaarts -

Met een herfstmarkt en de lancering van een eigen gin ’t Voartje sloot woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof de feestweek, naar aanleiding van de vijfde verjaardag, in stijl af.

 Afgelopen week stonden er voor de bewoners heel wat leuke activiteiten op het programma om het eerste lustrum van het Sint-Lenaartshof te vieren. Eigenlijk moest dit vorig jaar al gevierd worden, maar door corona werd het een jaartje uitgesteld.

Het verjaardagsfeest kreeg zaterdag een gepaste apotheose met een zonovergoten herfstmarkt. Maar liefst 35 handelaars zetten er een kraampje op, er was muziek, kinderanimatie en heel wat lekkers om van te smullen.

Gezellige herfstmarkt in het Sint-Lenaartshof.

Gezellige herfstmarkt in het Sint-Lenaartshof. © Elke Lamens

Algemeen directeur Luc Griep, Dirk Van Troyen en hoofd van de beschermde afdeling Nancy Neefs maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwe huisgin te lanceren. “’t Voartje op basis van jeneverbes, met limoen en thijm is gemaakt in samenwerking met Sterkstokers hier ook in Sint- Lenaarts gevestigd. Voor deze verjaardag wilden we wel iets feestelijks lanceren”, legt ze uit.

De gin wordt voortaan ook geschonken in de brasserie, maar is ook als geschenk te koop. “De opbrengst vloeit terug naar de bewoners. Zo willen we hier op het terrein zitbanken plaatsen als extra rustpunten, en een veilige buitenspeeltuin inrichten”, legt Luc Griep uit.

Mooi weer, 35 kraampjes en tal van lekkers maakten er een leuk verjaardagsfeest van.

Mooi weer, 35 kraampjes en tal van lekkers maakten er een leuk verjaardagsfeest van. © Elke Lamens

“Er komen heel wat kinderen van bezoekers, maar we krijgen ook heel wat passage via het jaagpad langs de vaart hier. Net als met de herfstmarkt kunnen we zo ook aan buurtbinding doen.”

Iedereen was welkom op de herfstmarkt in het Sint-Lenaartshof.

Iedereen was welkom op de herfstmarkt in het Sint-Lenaartshof. © Elke Lamens

(ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio