Recyclagepark Derdeweg sluti. 

Recyclagepark Derdeweg sluti. © evdw

CD&V organiseert petitie voor containerpark in polder

Berendrecht, Zandvliet -

Polderdorpen Berendrecht, Zandvliet en Lillo zitten zonder containerpark. Dat is een beslissing van de stad Antwerpen. Het district Berendrecht, Zandvliet, Lillo ziet dat niet zitten. De plaatselijke CD&V-afdeling startte een petitie, die ondertussen al bijna vijfhonderd handtekeningen telt.

“De bewoners van het district waren verbaasd toen de stad Antwerpen eerder dit jaar eenzijdig besloot het recyclagepark aan de Derdeweg te sluiten. Zowel het polderdistrict als heel wat burgers deden hun beklag over dat verdwijnen. Maar het resultaat bleef hetzelfde.

Nu neemt de plaatselijke afdeling van CD&V het heft in handen. “Met deze petitie hopen we nog extra druk te kunnen zetten om Antwerpen te overhalen in het polderdistrict toch een nieuw recyclagepark te openen. Nu moeten onze bewoners uitwijken naar Stabroek en daar is het nu al aanschuiven. Het recyclagepark aan de Luchtbal ligt op meer dan vijftien km. Antwerpen heeft het wel over pop ups, maar daar kan je bijvoorbeeld nooit op zaterdag terecht. Dan zijn de mensen wel thuis”, zegt polderschepen Sandra Suykerbuyk.

“Elke Antwerpenaar heeft het recht op een containerpark dichtbij , dat geldt ook voor de inwoners van ons district”, klinkt het uit de mond van de polderschepen. (evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio