Bezorgde wijkbewoners bespreken de bouwplannen van Retrabouw.

Bezorgde wijkbewoners bespreken de bouwplannen van Retrabouw.© Chris Van Rompaey

Bewoners Lisp kanten zich tegen bouw 26 appartementen

Lier -

Bewoners van de wijk Lisp in Lier verzetten zich tegen de bouw van 26 appartementen tussen de Lispersteenweg en het jaagpad langs de Kleine Nete. Ze bereiden een petitie en bezwaarschriften voor.

Chris Van Rompaey

Het perceel dat projectontwikkelaar Retrabouw wil ontwikkelen, ligt achter de woningen van de Lispersteenweg met huisnummers 358 tot 386. Links grenst het perceel aan de winkelsite Aldi-Bristol. De vijver blijft behouden, het appartementsgebouw komt er rechts naast te liggen.

Zeventien bewoners verzamelden zaterdagavond op het terras van café Wimbledon. “Met dit nieuwbouwproject en de gebouwen die er nadien nog komen, verliezen we op de Lispersteenweg het laatste stuk biologisch waardevol gebied. De gemeenschappelijke terrassen voor de bewoners op het dak gaan bovendien voor inkijk en overlast zorgen”, stelt buurtbewoner Robert-Jan Min.

Parkeerdruk

“Dit nieuwbouwproject zet de Lispersteenweg nog verder onder druk. Het is hier immers nu al zeer druk op het vlak van verkeer. Daar komt bij dat projecten zonder openbare parkeerplaatsen nefast zullen zijn voor de parkeersituatie op de Lispersteenweg. Ik stel me ook vragen over de ontsluitingsweg voor dit project. Die komt namelijk tussen twee woningen, waardoor het zicht op de Lispersteenweg allesbehalve goed is. Dit creëert een gevaarlijke situatie voor voetgangers en fietsers.”

Wateroverlast

De bewoners liggen uiteraard ook wakker van de bijkomende wateroverlast die de bouw van de 26 appartementen met zich kan meebrengen. De Lispersteenweg staat nu immers al vaak blank. “De bijkomende verharding zal voor slechtere infiltratie van het regenwater in de bodem zorgen. Verder wordt het bouwterrein opgehoogd en komen de tuinen van de woningen op de Lispersteenweg dus lager te liggen. Het water kan dus uit onze tuinen niet meer weg”, stelt Robert-Jan Min.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met zaterdag 9 oktober. Het volledige dossier voor de aanvraag van de omgevingsvergunning is tot dan in het stadskantoor in te kijken. Eventuele bezwaarschriften moeten uiterlijk op 9 oktober bij het stadsbestuur toekomen.

LEES OOK: Bouwaanvraag ingediend voor 26 appartementen achter woningen LispersteenwegMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio