Mannen proberen in te breken in politiewagen en worden overmeesterd

Twee niet al te snuggere auto-inbrekers stonden zaterdagnacht plots oog in oog met de Antwerpse politie. Het duo probeerde in de Welvaartstraat in te breken in een anonieme politiewagen… maar werd in de wagen begroet door het snelleresponsteam.

Een getuige had opgemerkt hoe de twee mannen aan klinken van geparkeerde wagens voelden en verwittigde de Antwerpse politie. “Een anonieme patrouille van het snelleresponsteam kwam ter plaatse en zag hoe de twee mannen elk aan een kant van de weg de wagens aftastten”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Zo ook aan de klink van het politievoertuig. Tot de grote verbazing van de inbreker ging de deur dan ook open, maar werd hij begroet door drie inspecteurs van het snelleresponsteam. “De man werd meteen overmeesterd en gearresteerd”, zegt Migom. “Ook zijn kompaan werd ondanks zijn bezwaren mee opgepakt en overgebracht naar het politiekantoor.” Een van beide had een schroevendraaier op zak en er werd ook een gps-toestel gevonden.

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio