©  DBA

Herfstig weer in aantocht

Er is herfstig weer in aantocht, dat blijkt uit de weersvoorspellingen van het KMI. Zondagmiddag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien en kans op een donderslag in het oosten. De maxima variëren van 19 tot 24 graden. Later deze week wordt het kouder en trekt er regen over het land.

Bron: Belga

Zondagavond verwacht het KMI nog enkele lokale buien, nadien is het overwegend droog tijdens de nacht. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. Maandagochtend is er kans op opklaringen en blijft het overwegend droog. Nadien valt er regen vanaf het westen bij maxima van 16 tot 21 graden en een goed voelbare wind.

Dinsdag blijft het droog en wisselend bewolkt. De maxima schommelen van 14 graden in de Hoge Venen tot 18 graden in het centrum.

Woensdag trekt een regenzone van west naar oost over het land. In de voormiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien in het westen en het centrum. In de namiddag vallen er nog buien in het oosten en wordt het droger met brede opklaringen in het westen. De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden in Laag- en Midden- België.

Donderdag zijn er eerst brede opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanaf het westen. Op wat gedruppel na, blijft het meestal droog. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden.

Vrijdag wordt het bewolkt en trekt een nieuwe storing vanaf de kust over ons land. In het oosten blijft het gedurende het grootste deel van de dag droog. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden.

Volgend weekend lijkt het wisselvallig te worden met kans op buien, vooral op zondag. De maxima liggen rond 15 graden in het centrum van het land.