Marina en Marc in hun krantenwinkel op de Antwerpsesteenweg. 

Marina en Marc in hun krantenwinkel op de Antwerpsesteenweg. © Stijn Van de Sande

Na veertig jaar als beenhouwer neemt Marc met echtgenote Marina Mechelse krantenwinkel over

Mechelen -

Krantenwinkel Press Shop op de Antwerpsesteenweg in Mechelen heeft nieuwe uitbaters. Vanaf vrijdag 1 oktober nemen Marc Colombeen en zijn echtgenote Marina Vandevenne de zaak over. “Klantvriendelijkheid dragen we heel hoog in het vaandel. Een goeiendag kost niets”, zeggen de nieuwe uitbaters.

Stijn Van de Sande

De vaste klanten van krantenwinkel Press Shop op de Antwerpsesteenweg 125 in Mechelen zullen even moeten wennen aan een nieuw gezicht achter de kassa. De geboren Gentenaar Marc Colombeen (53) neemt de zaak over samen met zijn echtgenote Marina Vandevenne (60), die al drie jaar in de krantenwinkel werkt.

“Na haar pensioen ging mijn vrouw aan de slag als flexijobber in de krantenwinkel”, vertelt Marc. ”Zo kwam ik als eerste te weten dat de vorige uitbaatster op zoek was naar een overnemer. We hebben er even over moeten nadenken, maar uiteindelijk zijn we het avontuur aangegaan. Mijn vrouw is er zeker van dat ze haar job behoudt en de vaste klanten kunnen hun krant, boekje of Lottoformulier nog steeds in hun vertrouwde winkel kopen. Het is dus een win-winsituatie.”

Slager

Voor Marc wordt het wel een carrièreswitch. “Ik ben al van mijn 14 jaar slager”, zegt hij. ”Ik heb jarenlang een eigen beenhouwerij gehad en de laatste jaren werkte ik bij Colruyt. Maar na net geen veertig jaar als slager ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik nu volop in opleiding om de kneepjes van het vak te leren. Ik kijk er erg naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven te beginnen.

Klantvriendelijkheid is voor Marc en Marina heel erg belangrijk. “In Gent zeggen ze ‘Een goeiendag kost niets’. We vinden het enorm belangrijk dat de mensen zich welkom voelen in de winkel en ook weer met een goed gevoel naar buiten kunnen stappen. Het sociaal contact met de klanten is ook iets wat ik de laatste jaren erg gemist heb. Zeker na de coronacrisis wil ik opnieuw een babbeltje kunnen slaan met de mensen.”

Toekomst

Deze week werkt Marc zich al wat in aan de zijde van zijn vrouw. Vanaf vrijdag 1 oktober zijn ze officieel de nieuwe uitbaters. “Op donderdag 30 september zijn we uitzonderlijk gesloten voor de opmaak van de inventaris, maar vanaf vrijdag is iedereen weer welkom. We horen soms dat de krantenwinkels aan het uitsterven zijn, maar ik ben het daar niet mee eens. Ik ben er net van overtuigd dat er zeker nog een toekomst is voor deze winkel. Ik denk dat er zelfs nog marge is om nieuwe klanten aan te trekken.”

De Press Shop opent vanaf vrijdag al om 5.30u ’s morgens. Dat is een halfuur vroeger dan tot nu toe het geval was en gelijktijdig met de bakker, die vlakbij gelegen is. Om 18u sluit de winkel de deuren.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio