Schepen Goele Fonteyn (links) met enkele deelnemers aan de klimaathappening. 

Schepen Goele Fonteyn (links) met enkele deelnemers aan de klimaathappening. © Jan Brys

Gemeente denkt aan groepsaankoop voor duurzame renovatie

Brasschaat -

De gemeente Brasschaat hield voor het eerst een klimaathappening. De inwoners konden op de terreinen van De Leerexpert in het Peerdsbos hun ideeën spuien tijdens de participatiemomenten.

Klimaatbestendigheid en duurzaamheid stonden centraal tijdens deze happening. ( )

Bedoeling was uiteraard de mensen te sensibiliseren rond duurzaamheid. “Maar we zijn er zeker van dat we van onze inwoners ook heel wat kunnen leren rond duurzaamheid. Vandaag verzamelen we alle ideetjes om ermee aan de slag te gaan. Iedereen wil onze gemeente toch nog groener maken”, legt schepen voor duurzaamheid Goele Fonteyn (N-VA) uit.

Heel wat verenigingen en vzw’s waren van de partij. Onder hen de Fietsbieb. Hier kunnen kinderen een fiets ontlenen voor een langere periode en aan bijzonder voordelige tarieven. Vrijwilligers houden deze vzw draaiende.

In het gemeentepark wordt hulde gebracht aan de duurzame lokale helden. “We zetten verschillende verenigingen en inwoners die zich inzetten voor het klimaat met plezier onder de schijnwerpers. Onder hen bevinden zich Hilde Buysse van VELT, de Vereniging voor Ecologisch Tuinieren, de 12-jarige Robbe die zich inzet door zwerfvuil te ruimen. De infoborden in het park blijven nog een tijdje staan. We willen ook inzetten op duurzame renovatie. Zo gaan we onderzoeken of onze mensen hun woningen via groepsaankoop duurzaam kunnen renoveren”, vervolgt Fonteyn.

“Het is de eerste editie van deze klimaathappening. Maar het is de bedoeling jaarlijks met een dergelijke happening uit te pakken. We moeten stap voor stap te werk gaan. Maar ik heb de indruk dat het echt wel leeft bij de mensen. Na hetgeen zich in Wallonië heeft voorgedaan denk ik dat dit het momentum is om daadkrachtig aan de slag te gaan”, besluit de schepen.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio