©  rr

 

 ©  rr

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Ontroostbare Marianne Vos in tranen na verloren sprint en gemiste wereldtitel

Geen vierde wereldtitel voor Marianne Vos. De Nederlandse leek voor de sprint in polepositie te zitten, maar werd uiteindelijk nog met een fiets verschil geklopt door de Italiaanse Elisa Balsamo. En daar was Vos kapot van. Na de finish huilde ze tranen met tuiten.

Maarten Vanhoof

“Balsamo was heel sterk”, vertelde Marianne Vos na afloop. “Ik zat nochtans goed. Achteraf kan je duizend keer opnieuw kijken en denken had ik dit maar gedaan. Ik kwam er wel naast maar ik maakte niet genoeg snelheid.”

Na afloop had Ellen van Dijk kritiek dat de Nederlandse dames niet genoeg samengewerkt zouden hebben en Vos zo niet goed naar de sprint werd gebracht. “Dat had misschien beter gekund”, zei Vos daarover. “Maar op het moment dat ik daar aansloot, zat ik wel goed. Het was niet zo’n grote fout, denk ik.”

Vos werd al drie keer wereldkampioen, maar pakte daarnaast à la Wout van Aert ook al heel wat zilver. Net daarom kwamen er tranen aan te pas bij de 34-jarige Nederlandse. “Het is zuur als je er zo dicht bij bent. Aan de andere kant is het ook heel mooi, maar nu is het even lastig om dit te verwerken.”

Anna van der Breggen: “Het voelde als twee ererondjes: zo veel volk en enthousiasme”

Meervoudige wereldkampioene Anna van der Breggen reed haar allerlaatste koers. Zij reed ‘in dienst van’ en bleef dus met lege handen achter, maar al bij al bleef ze positief:

“Eigenlijk was het wel genieten”, klonk het. “Ik heb afgezien in het begin en daarna gewoon mijn best gedaan, maar op het einde was het helemaal op. Op de lokale ronde in Leuven voelde het als twee ererondjes: zo veel volk en enthousiasme. Vanaf de kant, maar ook in het peloton. Ze wisten allemaal dat het mijn laatste wedstrijd was, dus ik heb veel bedankjes gekregen in het peloton. Dit was wel een moment waar ik naartoe leefde, vanaf nu hoef ik me niet druk meer te maken of het minder gaat of ik nog moet trainen. Dat is een lekker gevoel, al was het nog lekkerder geweest met een wereldtitel Marianne. We mochten voor onszelf rijden tot de top van de laatste keer Wijnpers. Als het daar nog bij elkaar zou zijn, was het voor de sprint van Vos. Nu ja: jammer, maar de Italiaanse won verdiend. Al heb ik zelf geen koers gezien, want ik was andere dingen aan het doen. (lacht) Ik gok op Van Aert voor morgen, het is een parcours voor hem.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.