Gymnaste Jutta Verkest (midden) werd gehuldigd op het stadhuis. 

Gymnaste Jutta Verkest (midden) werd gehuldigd op het stadhuis. © Stijn Van de Sande

Mechelse gymnaste Jutta Verkest in de bloemetjes gezet

Mechelen -

De Mechelse turnster Jutta Verkest (15) werd zaterdag in de bloemetjes gezet op het stadhuis van haar geboortestad. Ze werd er gehuldigd na haar knappe prestaties op het Europees Kampioenschap en de Olympische Spelen, waar ze deze zomer een achtste plaats veroverde in de teamfinale.

Stijn Van de Sande

Jutta Verkest verhuisde al vroeg in haar carrière naar de topsportschool in Gent, maar haar eerste stapjes in de turnwereld zette ze bij de club Gymflex in haar thuisstad Mechelen. In de Dijlestad lieten ze de knappe prestaties van de nog steeds maar 15-jarige gymnaste niet zomaar aan zich voorbijgaan. In het bijzijn van vrienden en familie werd ze door burgemeester Alexander Vandersmissen en sportschepen Abdrahman Labsir (beide Vld-Groen-m+) gehuldigd op het stadhuis.

“Heel Mechelen heeft meegeleefd met de prestaties van Jutta”, zeggen Vandersmissen en Labsir. “Tijdens haar oefeningen zat iedereen voor het scherm gekluisterd. Ze heeft dan ook veel mensen geïnspireerd en geëmotioneerd met haar prestaties. Ze heeft heel wat teweeggebracht in de stad en mensen gelukkig gemaakt. We zijn enorm trots op haar en het is niet meer dan normaal dat we haar in de bloemetjes zetten. Want sport verbindt mensen, en na de coronacrisis hadden we dat meer dan ooit nodig.”

Focus

Van de stad kreeg Verkest een trofee, bloemen en een Mechelenbon. “Het is overweldigend, maar ik ben blij dat er zo veel mensen hebben meegeleefd”, zegt Jutta. “Toen mijn mama stuurde dat mijn wedstrijd in Mechelen op groot scherm uitgezonden werd, was ik echt onder de indruk. Hoewel er geen publiek mocht zijn, heb ik in Japan toch meegekregen hoe het hier leefde. Dat is zot. Maar ik blijf met mijn twee voeten op de grond. Ik focus me op wat er nog komt. Volgend jaar is er opnieuw een EK, en in 2024 zijn er natuurlijk al nieuwe Spelen.”

De afgelopen maanden zette Verkest enkele indrukwekkende prestaties neer. Ze werd tiende op de allroundfinale van het EK in het Zwitserse Bazel en op de Olympische Spelen werd ze achtste in de teamfinale, goed voor een Olympisch diploma. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio