Schepen Ann Theys en burgemeester Frank Gys onthullen het inhuldigingsbord van het Brieleke in de inkomhal. 

Schepen Ann Theys en burgemeester Frank Gys onthullen het inhuldigingsbord van het Brieleke in de inkomhal. © JAA

Vrijetijdscentrum Brieleke officieel open: “Trots dat veertig jaar oude droom gerealiseerd is”

Wommelgem -

Na bijna veertig jaar dromen en acht jaar van concrete voorbereidingen, beschikt ook de gemeente Wommelgem over een eigen polyvalente feest- en cultuurzaal. Het Brieleke, zoals het vrijetijdscentrum heet, werd vrijdagavond officieel ingehuldigd door een trotse burgemeester Frank Gys (N-VA) en cultuurschepen Ann Theys (N-VA). Het allereerste optreden in de grote zaal was een verrassingsconcert van Tine en Pieter Embrehts.

Het Brieleke, gelegen naast de terreinen van voetbalclub Ternesse, is een indrukwekkend complex dat onder meer een ruime theaterzaal met uitschuifbare tribune, danszalen, foyer, lokalen voor buitenschoolse kinderopvang, vrijetijdsloket en een jeugdontmoetingscentrum herbergt. De nieuwe zalen sluiten bovendien mooi aan bij de reeds bestaande overdekte sportinfrastructuur wat het Brieleke als geheel nog polyvalenter maakt.

Een trots trio van het lokaal bestuur: burgemeester Frank Gys, die de weg plaveide voor de bouw van het Brieleke en de schepenen Ann Theys en Lise Poelemans die voor de invulling zorgden.

Een trots trio van het lokaal bestuur: burgemeester Frank Gys, die de weg plaveide voor de bouw van het Brieleke en de schepenen Ann Theys en Lise Poelemans die voor de invulling zorgden. © JAA

Dit hele weekend kan je uitgebreid op verkenning in het vrijetijdscentrum. Vrijdagavond kregen de genodigden van onder meer cultuur- en gemeenteraad op de officiële opening als verrassing alvast een mooi optreden van broer en zus Tine en Pieter Embrechts voorgeschoteld. Het was meteen de allereerste voorstelling in de fonkelnieuwe theater- en concertzaal. Een geslaagde try-out. De tribune bleek comfortabel en een goed zicht te bieden op het podium. Ook de akoestiek is prima. Het pas opgerichte cultureel ontmoetingscentrum Brieleke zal hier voortaan regelmatig artiesten van niveau laten optreden. De eerste programmabrochure oogt alvast veelbelovend.

Tine en Pieter Embrechts gaven een historisch concert: het allereerste in het gloednieuwe COC Brieleke. 

Tine en Pieter Embrechts gaven een historisch concert: het allereerste in het gloednieuwe COC Brieleke. © JAA

Op zaterdagnamiddag 25 september krijgen meer dan dertig lokale cultuur-, sport- en jeugdverenigingen een forum in en rond ’t Brieleke om hun werking voor te stellen. Er zijn korte optredens, voordrachten, theateracts en concertjes. “Elke bezoeker krijgt bovendien twee gratis drankjes om mee te klinken op de feestelijke opening”, geeft gastvrouw Ann Theys als lokkertje mee. Zaterdagavond staan lokale dj’s paraat om de kwaliteiten van de nieuwe infrastructuur als feestzaal uit te testen.

Zondagnamiddag gaat de verkenning van COC Brieleke nog een hele dag door met focus op de nieuwe infrastructuur. “Onze gidsen loodsen je door het gebouw en gunnen een kijkje achter de schermen”, aldus Ann Theys. “Geniet onderweg van theateracts op het voorplein. Een bont gezelschap van artiesten verrast met leuke en dolkomische pop-upvoorstellingen. Foodtrucks staan klaar om je te verwennen met hapjes en drankjes.”(jaa )

De eerste volle tribune van het Brieleke

De eerste volle tribune van het Brieleke © Emiel Marnef


 

 © JAA


 

 © JAA