Dirk Severin, de nieuwe president van FEN (midden) hier omringd door bestuursleden en erepresident Leo Moeskops (links) 

Dirk Severin, de nieuwe president van FEN (midden) hier omringd door bestuursleden en erepresident Leo Moeskops (links) © Marc Wouters (W&F)

Nederlander leidt volgende 5 jaar de Federatie van Europese Narren

EKEREN -

De Nederlander Dirk Severin (67) is de nieuwe president van de Federatie van Europese Narren (FEN). Hij volgt de Belg Leo Moeskops (77) op, die ruim 20 jaar FEN heeft geleid. De verkiezing had zaterdag plaats in de Akerzaal van het Ekers Hof.

Met de komst van een nieuwe president en een nieuw bestuur neemt FEN een doorstart. Door corona gebeurde er het afgelopen anderhalf jaar zo goed als niets. Sinds de oprichting in 1970 in Essen in Duitsland beoogt FEN het bevorderen van de samenwerking tussen de verschillende carnaval tradities in Europa. “Dat carnaval anders wordt gevierd in Duitsland dan bijvoorbeeld in België en Frankrijk is duidelijk”, zegt Severin. ”Zelfs in eenzelfde land kunnen tradities verschillen.” Dirk Severin wil de komende 5 jaar zijn mandaat niet bepreken tot een ceremoniële functie zoals dat in het verleden het geval was. Hij wil dat FEN zich actief roert in het Europese carnaval.

Dirk Severin wil FEN de volgende 5 jaar meer actief betrekken bij het carnaval in Europa.

Dirk Severin wil FEN de volgende 5 jaar meer actief betrekken bij het carnaval in Europa. © Marc Wouters

 Eén van zijn voorstellen ligt de komende maanden op tafel bij de plaatselijke afdelingen. Severin wil jaarlijks een festival in carnavalsstijl organiseren. Over de inhoud ervan moet nog verder worden gebrainstormd. FEN Vlaanderen mag het eerste festival organiseren, als het kan al in 2022.   (mawo )

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio