Sioen speelt de Zuid-Afrikaanse plaat Graceland van Paul Simon live. 

Sioen speelt de Zuid-Afrikaanse plaat Graceland van Paul Simon live. © Steven Hendrix

Stef Bos speelt solo, Sioen speelt Graceland

Oud-Turnhout -

In oktober staan een intieme voorstelling van Stef Bos en een uitbundige viering van Sioen op het programma van ontmoetingscentrum de Djoelen.

De lockdown stak stokken in de wielen van Tijd om te gaan leven, de toer die Stef Bos net begonnen was. Bij gebrek aan een duidelijk toekomstperspectief speelde de Nederlandse zanger elke dag thuis een song uit zijn dertigjarige carrière. Zo ontstonden uitgeklede versies, met Stef alleen aan de piano, die de basis vormden voor de nieuwe voorstelling Bloemlezing. Donderdag 7 oktober experimenteert Bos met nieuwe songs en ouder werk op het podium van de Djoelen.

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album Graceland, met hits zoals You Can Call Me Al en Diamonds on the Soles of Her Shoes. Meer dan twintig jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto, in dezelfde studio als Simon destijds. Na een volledig uitverkochte tournee in 2017 en 2018 volgt nu een intiemere versie met Sioen, een bassist en vier Zuid-Afrikaanse backing vocals. Sioen speelt Graceland op zaterdag 30 oktober in de kerk van Zwaneven. Alle tickets en info op de website van de Djoelen. (woad)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio