Brouwer Charles Leclef en zijn zoon William klinken samen met leden van de kerkfabriek van La Cambre en voormalig licentiehouder Vincent Poswick op de samenwerking. © Het Anker 

Het Anker brouwt voor het eerst in veertig jaar opnieuw abdijbier

Mechelen, Brussel -

Voor het eerst in veertig jaar brouwt Het Anker in Mechelen opnieuw abdijbier. De brouwerij neemt het Brusselse La Cambre op in haar gamma. Ze ziet het als een opportuniteit om met haar bieren sterker aanwezig te zijn in Brussel en Wallonië.

Sven Van Haezendonck

Het was een Brusselse ondernemer die La Cambre acht jaar geleden creëerde. Hij liet zich daarbij inspireren door de geschiedenis van de Ter Kamerenabdij, die onlangs werd overgenomen door de Federatie Wallonië-Brussel. Zij heeft plannen om de site te restaureren.

Voor de Brusselse bieren sloot Het Anker een langdurige licentieovereenkomst af met het Aartsbisdom Mechelen-Brussel. De brouwerij staat daarmee in voor de productie en de verkoop van La Cambre. Na een overgangsfase tot eind dit jaar verkoopt Het Anker de nieuw gebrouwen bieren vanaf begin 2022 in Brussel. De brouwerij biedt ze ook aan via haar distributiekanalen in binnen- en buitenland.

LEES OOK: Mechelse brouwerij opent restaurant waar de rekening het laatste van je zorgen is

Door het sluiten van de deal brouwt het Mechelse familiebedrijf voor het eerst in veertig jaar opnieuw een abdijbier. Tot 1982 produceerde Het Anker de abdijbieren van Floreffe bij Namen. “De nieuwe start met La Cambre, bieren met een lager alcoholpercentage, vult ons bestaande gamma van Gouden Carolus speciaalbieren mooi aan”, zegt brouwer Charles Leclef.

Later dit jaar plant Het Anker nog extra aanwervingen om haar positie in Brussel en Wallonië te versterken. De brouwerij werkt zich de jongste tijd sterk in de kijker. Zo plant ze in haar thuisbasis Mechelen ook verschillende nieuwe horecaprojecten. (svh)

LEES OOK: Brouwerij Het Anker huurt brasserie De Met

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen