© Het Nieuwsblad

Gewelddadig overlijden in Oostkamp: 15-jarige jongen om het leven gekomen

Politie en parket in West-Vlaanderen zijn nog volop aan het onderzoeken wat er vrijdagavond precies gebeurde in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Daar werd een 15-jarige jongen doodgestoken. De exacte omstandigheden van die brutale daad, zijn nog erg onduidelijk. Het parket geeft voorlopig geen informatie, al kan het wel bevestigen dat verschillende personen gearresteerd werden.

De bewoners van de wijk Nieuwenhove werden vrijdagavond opgeschrikt door kabaal en opschudding op de hoek van de Groeningestraat en de Guldensporenstraat. Daar bleek een jongen van 15 doodgestoken te zijn. Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat de jongen om het leven kwam bij een gewelddadig incident.

Stroomstootwapen

“Er werden arrestaties verricht en het onderzoek loopt”, klinkt het in een persbericht. Meer informatie wordt er op vraag van de onderzoeksrechter voorlopig niet gedeeld. Maar in het belang van het onderzoek kunnen we momenteel geen verder informatie geven”, zegt het parket nog.

Volgens Het Laatste Nieuws zou de steekpartij gebeurd zijn op een verjaardagsfeestje van de 19-jarige bewoner van het hoekpand. De jarige bewoner zou ook de vermoedelijke dader zijn. Nog volgens Het Laatste Nieuws zou de man uitgehaald hebben met een mes toen het 15-jarige slachtoffer met een stroomstootwapen opdaagde op het feest.

 

 ©  Arne Franck

Elke avond lawaai

De buurtbewoners komen zaterdagvoormiddag schoorvoetend een kijkje nemen naar de plaats van het onheil. Buurtbewoonster Greta Vanhauwaert (79) benadrukt dat het een deftige wijk is. “Wij zijn geen marginalen”, zucht ze. “Mijn man en ik wonen hier sinds 1975 in een koopwoning en hebben zoiets nog nooit meegemaakt. Maar in dat huis was er wel elke avond lawaai.”

Een andere buurvrouw beaamt. “Straatraces, meneer. Bijna elke avond scheuren ze hier met hun luidruchtige wagens door de straat. Mijn hondje slaapt al vijf jaar bij mij in bed, maar sinds die mensen hier wonen durft het niet meer door de schrik. Ik heb gisteravond van ver eens gekeken omdat er weer kabaal was. Plots zag ik iedereen uit elkaar stuiven. Ik ben toen ook vertrokken.”

Nog iemand anders zag hoe de hulpdiensten ter plaatse kwamen en een tent plaatsten. “We hebben gezien hoe ze die jongen probeerden te reanimeren”, zegt ze. Of er wel vaker problemen waren? “Goh, er woont daar een negentienjarige jongen. Ze hebben door corona zolang binnen gezeten. Ik begrijp wel dat ze nu terug de bloemetjes willen buitenzetten. En eens door de straat rijden met hun auto’s hoorde daar bij. Ik had daar eigenlijk geen last van.”

 

 ©  Arne Franck

 (lto)