©  BELGA

Eerherstel op het Lisp: Lierse wint nu ook van Waasland-Beveren

9 op 9 voor Lierse op het eigen Lisp. Na Virton en RWDM moest nu ook Waasland-Beveren in de match van de revanche voor de Pallieters er in geloven in Lier: 2-1. De zege brengt de Lierenaars op een voorlopige tweede plaats, maar zorgt vooral opnieuw voor de nodige rust.

Kurt Guldentops

Honger naar revanche hadden ze al een hele week in Lier na de wanklank vorig weekend in Lommel. Coach Tom Van Imschoot gunde dezelfde elf de kans om zich te herpakken op het Lisp, waar Lierse een foutloos parcours blijft afleggen. De goesting om er wat van te maken zat er meteen stevig in bij een gretige thuisploeg. Met zijn mindere rechter lanceerde Laes een schicht naast de verste paal en op een scherpe voorzet van Limbombe kopte Van Acker van dichtbij ongelukkig naast. Een Lierse goal bleef ook na dat openingskwartier in de lucht hangen, maar Jackers had een uitstekende voetveeg in huis op een schuiver van Limbombe. Kort daarop bokste de bezoekende goalie het leer net iets te slordig weg in de voeten van Yagan, wiens lob dan weer nipt naast de paal stierf. Kansen genoeg dus om een voorsprong van de thuisploeg te wettigen, maar ei zo na kregen de Pallieters met de rust in zicht het deksel nog op de neus. Efford troefde Schuermans af en mocht alleen richting De Smet, die met een fraaie reflex de meubelen redde. En dus trokken beide teams zonder bonus de rust in.

Beide teams doken met hetzelfde personeel de tweede periode in, al kwam Waasland-Beveren al snel met een mannetje minder te staan. Schryvers liep tegen een tweede gele kaart aan, nadat hij iets te driest op Abdallah inging. Die numerieke meerderheid buitte Lierse snel uit. Abdallah rukte fors op en bereikte Maes, wiens aflegger keurig door Van Acker in de hoek werd gedropt. Vijf minuten later zat de thuisploeg helemaal op rozen, toen Abdallah in de grote rechthoek gretig over het been van Davis ging en de bal op de stip kwam te liggen. Maes schonk zijn team van op elf meter extra zuurstof en een dubbele voorsprong. Maar toch werd het nog spannend. Na vrijschop kopte Edmundsson weliswaar van uit buitenspel de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Verder kwamen de Waaslanders niet meer, zodat Lierse zijn derde thuiszege op rij greep en Waasland-Beveren de eerste punten buitenshuis verloor. Na een lastige week keert zo de rust terug over het Lisp en handhaven de Pallieters zich samen met hun opponent in de voorste gelederen van 1B.

Lierse K. 2-1 Waasland-Beveren

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes, Bitsindou, Van Acker (90’ Swinnen), Stallone Limbombe, Maes (90’ Liongola), Yagan (79’ De Schryver), Abdallah (73’ Naessens).

WAASLAND-BEVEREN: Jackers, Jacobsen, Schoonbaert, Wuytens, Kablan (18’ Davis), Bertone, Schryvers, Hoggas (79’ Gabriel), Efford (69’ Maderner), Edmundsson, Faucher.

DOELPUNTEN: 63’ Van Acker 1-0, 68’ Maes (strafschop) 2-0, 81’ Edmundsson 2-1.

GELE KAARTEN: 42’ Laes, 85’ Verstraete, 86’ Maes.

RODE KAARTEN: 53’ Schryvers (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Vermeire.

TOESCHOUWERS: 5.500.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws