Slàinte mhath of cheers! Het wordt weer whiskyweer. 

Slàinte mhath of cheers! Het wordt weer whiskyweer. ©  Belga

Single malt mania in Malle

Oostmalle -

Nu de herfst aanbreekt en de lange donkere avonden aan het haardvuur eraan komen, wordt het nóg gezelliger om whisky te drinken. Bij Dim’s Dram in het gezellig peperkoekenhuisje van Tine’s Stoof kan je dit weekend op 25 en 26 september tussen 12 en 20u tal van verrassende whisky’s ontdekken op de openflesdagen.

Kristin Matthyssen

Reserveren is niet nodig, zegt organisator en whiskyliefhebber Dimitri Hermans. Zaterdag zorgen twee fantastische doedelzakblazers van de Lowland Pipers uit Turnhout voor de gepaste sfeer. Op zondag kan je het wereldkampioenschap wielrennen nog volgen op scherm.

Wie een hongertje krijgt, kan de Irish stew of Ierse stoverij en poké bowls (rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis, red.) eten van Brian en Ginger Hermans.

Het restaurant, de gezellige whiskyzolder en de tuin zijn allemaal beschikbaar aan de proevers. Ook niet-whiskyliefhebbers zijn zeker welkom.

Voor wie de weg naar Tine’s Stoof/Dim’s Dram op de Turnhoutsebaan 51 in Oostmalle niet meteen zou vinden: een in Schotse ruiten ingepakte Volvo, Scotty genaamd, wijst de weg.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio