Van deze brug in de Sint-Lenaartsebaan racen zondag de zeepkisten naar beneden. 

Van deze brug in de Sint-Lenaartsebaan racen zondag de zeepkisten naar beneden. © Elke Lamens

Jeugdraad pikt met zeepkistenrace oude traditie opnieuw op

Brecht -

Een tiental zeepkisten wagen op zondag 26 september hun kans in de zeepkistenrace van de jeugdraad. Die wil hiermee een oude traditie nieuw leven inblazen. Afspraak om 14u aan de brug in de Sint-Lenaartsebaan.

Het is al ruim zes jaar geleden dat er nog eens een zeepkistenrace in de gemeente plaatsvond. In 2017 ging ook de laatste vlottenrace door. “Die moest zowel in 2018 als 2019 afgelast worden door blauwalgen in de vaart. Vorig jaar was er dan corona. Daarom hebben we beslist om terug te grijpen naar de zeepkistenrace”, vertelt voorzitter Jens Goossens van de jeugdraad.

De laatste vlottenrace dateert van 2017. In 2018 en 2019 werd die afgelast door blauwalgen in de vaart.

De laatste vlottenrace dateert van 2017. In 2018 en 2019 werd die afgelast door blauwalgen in de vaart. © RR

“Opzet is om opnieuw elk jaar een dergelijke activiteit te organiseren, telkens in een andere deelgemeente. Dit jaar is het Brecht, volgend jaar wordt het Sint-Lenaarts.” Anders dan in het verleden moet er nu geen schans worden gebouwd om de zeepkisten naar beneden te laten racen.

Daarvoor wordt gewoon de brug in de Sint-Lenaartsebaan gebruikt. “Op deze brug is er weinig verkeer en kan daarom makkelijk afgesloten worden. Het verkeer kan nog langs de brug in de Veldstraat richting Loenhout.”

Jeugdhuis Bastion verzorgt de drank en de Chiromeisjes voor soep en croques. Een tiental zeepkisten, waaronder enkele uit Westmalle, nemen zondag deel. Wie wil, kan nog steeds inschrijven. De race start om 14u, elke zeepkist wordt gecontroleerd om 12.30u. (ella)

jeugdraadbrecht@gmail.com
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio