Deze fietser zal in mei volgend jaar via een nieuwe fietsersbrug naast de bestaande snelwegbrug de Ruggeveldlaan kunnen oversteken. 

Deze fietser zal in mei volgend jaar via een nieuwe fietsersbrug naast de bestaande snelwegbrug de Ruggeveldlaan kunnen oversteken. © Patrick De Roo 

Nieuwe fietsbrug naast snelwegbrug E313

Deurne/Wommelgem -

Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week maandag met de aanleg van de fietsbrug over de Ruggeveldlaan, naast de snelwegbrug van de E313 in Deurne. Daardoor kunnen fietsers binnenkort conflictloos deze drukke straat oversteken, wat de verbinding tussen Deurne en Wommelgem een stuk veiliger moet maken.

Jan Stassijns

De fietsbrug over de Ruggeveldlaan maakt deel uit van een nieuw fietspad dat de Peter Benoitlaan in Deurne met de Vaartweg zal verbinden. Wie met de fiets van Wommelgem naar Deurne wil, of andersom, zal zo veel sneller en veiliger op zijn of haar bestemming geraken.

Hier, in de Vaartweg, zal je via een nieuw fietspad de fietsbrug over de Ruggeveldlaan kunnen bereken

Hier, in de Vaartweg, zal je via een nieuw fietspad de fietsbrug over de Ruggeveldlaan kunnen bereken ©  Patrick De Roo

Maandag starten de voorbereidende werken met de aanleg van de toegangshellingen naar de brug van de E313. Het fietspad zelf wordt aangelegd in asfalt en wordt 3 meter breed. De werken zullen zeven maanden duren. In mei 2022 moet de nieuwe fietsverbinding dus in gebruik genomen worden.

 

 ©  Agentschap Wegen en Verkeer

De verkeershinder zou beperkt moeten blijven volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), al moet er wel een heel aantal omleidingen worden gevolgd. De Peter Benoitlaan wordt tot aan Hoogveld volledig afgesloten voor alle verkeer en ook het fietspad op de Ruggeveldlaan onder de snelwegbrug van de E313 wordt onderbroken in de richting van Deurne Zuid.

Fietsers van en naar Wommelgem moeten een omleiding volgen via de Boterlaarbaan. Fietsers die vanuit Deurne Noord komen en naar Wommelgem moeten, volgen best de omleiding via Park Groot Schijn.

“De volgende stap is de fietsbrug over de Sterckshoflei”, weet districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Al is daar voorlopig nog geen timing rond geweten.”

De Peter Benoitlaan, waar wat verderop de helling naar de fietsbrug zal aangelegd worden 

De Peter Benoitlaan, waar wat verderop de helling naar de fietsbrug zal aangelegd worden ©  Patrick De Roo

De omleidingen tijdens de werken 

De omleidingen tijdens de werken ©  Agentschap Wegen en Verkeer

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio