Leerlingen De Schakel onthullen de nieuwe straatnaam naast hu school. De naam is bedacht door de vijfdejaars uit 2020.  

Leerlingen De Schakel onthullen de nieuwe straatnaam naast hu school. De naam is bedacht door de vijfdejaars uit 2020.  © Elke Lamens

Leerlingen GBS De Schakel onthullen hun eigen Huppeldepupstraatje

Sint-Lenaarts -

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Schakel onthulden vanmiddag de naam van de nieuwe, veiliger toegangsweg naar de school: Huppeldepupstraatje. Een idee van de vijfde klas 2020. Door corona kon dit nu pas officieel gebeuren.

De 137 leerlingen van De Schakel kunnen sinds dit schooljaar op een veilige manier de schoolpoort bereiken. In jun in 2020 is de weg daar verbreed en opgesplitst voor voetgangers en fietsers enerzijds en het autoverkeer anderzijds.

“De kinderen hadden de idee opgevat om de straat een naam te geven. Die was er gewoon niet en we moesten altijd omschrijven over welke straat we het hadden, niet handig”, weet directeur Stef Lambrechts.

De leerlingen onthullen het Huppeldepupstraatje naast de school De Schakel.

De leerlingen onthullen het Huppeldepupstraatje naast de school De Schakel. © Elke Lamens

“Sinds de oprichting van de school in 1978 was het eerst een zandweg om de achterkant van de school te bereiken. Er was toen nog geen kleuterschool en sporthal.” Mettertijd werd de weg geasfalteerd, maar was niet veilig voor de leerlingen door een mix van verschillende weggebruikers.

Vorig schooljaar werd er dan een wedstrijd uitgewerkt waarin alle leerlingen een naam mochten doorgeven. “Van elke klas werd een top drie verzameld , waaruit dan de finale top drie werd geselecteerd: Huppeldepupstraatje, Schakellaan en De Leerlaan. Het college heeft hieruit dan de naam gekozen.”

De nieuwe toegangsweg naar GBS De Schakel heeft nu ook een naam: Huppeldepupstraatje.

De nieuwe toegangsweg naar GBS De Schakel heeft nu ook een naam: Huppeldepupstraatje. © Elke Lamens

De winnende naam kwam van de vijfdejaars 2020 die nu in het zesde leerjaar zitten. Ze kregen allemaal een oorkonde en lichtgevende fietsspaken als geschenk.

(ella)

 
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio