Burgemeester Gaston Van Tichelt, algemeen directeur dokter Joost Baert (AZ Klina), directeur Patiëntenzorg Monique Van den Bulck (AZKlina), afdelingshoofd Welzijn Dieter Berebrouckx (Essen), hoofdarts dokter Christine Cuyt (AZ Klina) en gouverneur Cathy Berx in het Zorgpunt van Essen. 

Burgemeester Gaston Van Tichelt, algemeen directeur dokter Joost Baert (AZ Klina), directeur Patiëntenzorg Monique Van den Bulck (AZKlina), afdelingshoofd Welzijn Dieter Berebrouckx (Essen), hoofdarts dokter Christine Cuyt (AZ Klina) en gouverneur Cathy Berx in het Zorgpunt van Essen. © RR

Gouverneur Cathy Berx bezoekt stationsbuurt, grenssite Ringweg, Zorgpunt en Robotland in Essen

Essen -

Gouverneur Cathy Berx heeft haar werkbezoek aan Essen afgerond in Robotland, na een vergadering op het gemeentehuis en een busrit door de gemeente. De stationsbuurt, de Ringweg, het Zorgpunt en de fietsostrade in Wildert kwamen aan bod.

De gemeente maakt er geen geheim van dat het de lokale politie wil huisvesten in het stationsgebouw en de grenssite aan de Ringweg, eigendom van de Vlaamse overheid, wil Essen graag deels ontharden.

De bus hield ook halt aan het Zorgpunt dat de oude polikliniek moet vervangen. Algemeen directeur van AZ Klina, Joost Baert, lichtte de plannen toe: “We zijn blij dat we het innovatieve concept met gouverneur Cathy Berx kunnen delen. Als ziekenhuis bekijken we, samen met de eerstelijnszone en de gemeente, hoe we toekomstgericht de zorg dicht bij de mensen kunnen brengen met behulp van innovatieve technologie. Ook onderzoeken we, in goede afstemming met onze Nederlandse partners, hoe we de dringende hulpverlening in het grensgebied kunnen verwezenlijken en onderbrengen in het zorgpunt.”

De laatste stopplaats was het technologische doe-centrum Robotland. De beschermde douaneloods werd immers mede dankzij provinciale subsidies gerenoveerd. Hier werd overlegd over onder meer de fietsostrade in Wildert, de gemeentelijke waterlopen en (verkeers)veiligheid. Een rondleiding in Robotland en een gezamenlijke lunch sloten het werkbezoek af.

College van burgemeester en schepenen met gouverneur en deputatie in het gemeentehuis van Essen.

College van burgemeester en schepenen met gouverneur en deputatie in het gemeentehuis van Essen. © RR

Zowel de burgemeester als gouverneur spreken van een vruchtbare dag. “Dit geeft ons een goed inzicht in de ambities van de gemeente, in de noodzakelijke randvoorwaarden om hun plannen te realiseren en de moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden bij de uitwerking en concretisering ervan”, reageert Berx. “Ik ben blij dat de gouverneur en de deputatie oog hebben voor de noden. Zo is er onze grensligging. De gouverneur vormt dikwijls de brug met de Nederlandse autoriteiten,om nog beter te kunnen samenwerken”, stelt Van Tichelt.

(ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio