Het kasteel zelf blijft gesloten tijdens de Bergconcerten in Hof Ter Laken. 

Het kasteel zelf blijft gesloten tijdens de Bergconcerten in Hof Ter Laken. © Joren De Weerdt

Bergconcerten wijken uit naar Hof Ter Laken: “Meer ruimte voor coronaproof organisatie”

Heist-op-den-Berg -

De Bergconcerten, die normaal in juli en augustus plaatsvinden op het Kerkplein in Heist-op-den-Berg, schoven op naar zondag 3 oktober. Ook de locatie is gewijzigd: de vijf deelnemende fanfares trekken naar het park van Hof Ter Laken in Booischot. “Daar is meer ruimte om de concerten coronaproof te organiseren”, meldt het lokaal bestuur.

Kristof Van Rompaey

Fanfare De Eendracht uit Itegem bijt om 10u de spits af. Om 11u is het de beurt De Goorse Bloesem – Jeugdorkest #Toeternitoe. Op de middag spelen Die Löfer Echos, gevolgd door fanfare Sint-Cecilia Booischot. Murga Agrum! sluit af vanaf 14u. De concerten zijn gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

“Breng wel je eigen stoel of dekentje mee. Zo kan je comfortabel genieten. Alleen het park is toegankelijk. Het kasteel zelf kan je niet bezoeken”, luidt het. “Bij regenweer verhuizen we naar de St.-Salvatorkerk in Booischot. Je zult dan aan de toegangspoort van Hof Ter Laken alle info vinden. Het aantal bezoekers is in dat geval beperkt. Je draagt binnen een mondmasker en je volgt alle andere hygiënemaatregelen.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio