De huidige speelvijver ruimt plaats voor een nieuwe, natuurlijke waterspeeltuin. 

De huidige speelvijver ruimt plaats voor een nieuwe, natuurlijke waterspeeltuin. ©  Joren De Weerdt

De Nekker bouwt waterspeeltuin en vernieuwt touwenparcours

Mechelen -

Het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen bouwt tegen de zomer van volgend jaar een grote, natuurlijke waterspeeltuin. Scholen, groepen en bedrijven mogen zich verwachten aan een volledig nieuw touwenparcours. Dat moet al in de lente van 2022 klaar zijn.

Sven Van Haezendonck

Drinkwatermaatschappij Pidpa en de provincie Antwerpen investeren samen 600.000 euro in de nieuwe waterspeeltuin die de huidige speelvijver vervangt. De nieuwe waterspeeltuin moet ervoor zorgen dat kinderen spelend leren omgaan met water en iets bijleren over waterkwaliteit en hoe er duurzaam mee om te gaan. Voor de nieuwe attractie won De Nekker advies in bij Hidrodoe, een interactief doe-centrum over water in Herentals.

“Dankzij de waterspeeltuin met natuurlijke en duurzame materialen en omgeven door zand en water, gaan de kinderen een fantastische zomer tegemoet. Dat deze speeltuin toegankelijk is voor iedereen en bovendien een educatief karakter heeft, is een grote meerwaarde voor het domein en de bezoekers”, luidt het. In juni 2022 moet de nieuwe waterspeeltuin afgewerkt zijn.

Er komt een volledig nieuw touwenparcours. 

Er komt een volledig nieuw touwenparcours. ©  Provincie Antwerpen

Rolstoelgebruikers

Ook het touwenparcours in De Nekker is na meer dan vijftien jaar aan vervanging toe. De provincie trekt een budget van 200.000 euro uit om dat te vernieuwen. Het is de bedoeling om een groot deel van het parcours toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk groepen, inclusief rolstoelgebruikers.

Middelbare scholen, bedrijven of groepen moeten een leuk parcours kunnen afleggen met een verschillende moeilijkheidsgraad. Elk niveau zal eindigen met een zipline. De werken daarvoor beginnen eind dit jaar. Vanaf april 2022 zijn de eerste durvers welkom. Bij beide projecten zijn milieu, natuur, veiligheid en toegankelijkheid topprioriteit.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio