De nieuwe   helden worden de lokale gezichten van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

De nieuwe helden worden de lokale gezichten van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. © rr

Putte brengt hulde aan nieuwe lichting duurzame helden

Putte -

De gemeente Putte zette onlangs haar duurzame helden in de kijker. Dat zijn geëngageerde burgers, verenigingen, scholen of bedrijven die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. De genomineerden worden nu de lokale gezichten van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Kristof Van Rompaey

Het lokaal bestuur van Putte lanceerde recent een oproep om lokale duurzame helden te nomineren. De vrije basisschool van Putte, de Jozef Weynsschool van Beerzel en de parochieschool van Peulis haalden allen de selectie.

Een gezin dat bermen opruimt als groene peters, een kapperszaak die biologische producten gebruikt en het haarafval laat recycleren, de vrijwillige vertellers van de Nacht van de Duisternis en de groep ‘tuinmoekes’ die al negentien jaar een moestuin onderhoudt in de vrije basisschool van Putte, sleepten ook nominaties in de wacht.

“Hun lokale acties dragen allemaal bij aan de mondiale uitdagingen rond duurzaamheid”, stelt schepen van Milieu Jeroen De Cuyper (N-VA). “Ze kregen allemaal een geschenkje: een pot honing van de zomeroogst van de bijenkasten op het dak van het gemeentehuis, een tas, een pin en een raamsticker.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio