De blikvanger in de nieuwe stadsbioscoop is een grote spiegelwand met een enorm goudkleurig gordijn. 

De blikvanger in de nieuwe stadsbioscoop is een grote spiegelwand met een enorm goudkleurig gordijn. © Michiel De Cleene

Nieuwe Mechelse stadsbioscoop opent 8 oktober en start online ticketverkoop

Mechelen -

De nieuwe Mechelse stadsbioscoop opent vrijdag 8 oktober de deuren voor het publiek, maar vanavond om 18u begint Cinema Lumière Mechelen al met de online ticketverkoop. In elk van de drie filmzalen zijn er dagelijks telkens drie voorstellingen.

Sven Van Haezendonck

De voorbije maanden hebben de stad en Lumière hard gewerkt om de Oude Stadfeestzaal in de Frederik de Merodestraat om te toveren tot een nieuwe ontmoetingsplek. Het publiek is 8 oktober welkom vanaf 19u. De eerste filmvoorstelling begint om 20u. Nadien is de nieuwe stadsbioscoop iedere dag open vanaf 14u. Vertoningen in de drie bioscoopzalen zijn er om 14.30u, 17.30u en om 20u.

Programma bekend

Het programma voor de eerste speelweken deze herfst is ondertussen bekend. Het bestaat uit een mix van de nieuwste releases, avant-premières van Belgische films in aanwezigheid van de makers, cinema die inspeelt op de actualiteit, gerestaureerde filmklassiekers, samenwerkingen met lokale spelers en familiefilms.

De zitjes in de nieuwe zalen zijn ondertussen geïnstalleerd. Op sommige zetels kan je letterlijk languit liggen zoals thuis. 

De zitjes in de nieuwe zalen zijn ondertussen geïnstalleerd. Op sommige zetels kan je letterlijk languit liggen zoals thuis. © Michiel De Cleene

Voor avant-premières verwelkomt Cinema Lumière Mechelen regisseurs en acteurs van Un Monde, Coul Abdoul, Red Sandra, Dealer en het Mechelse Hotel Poseidon. Filmklassiekers waar het publiek zich al aan mag verwachten zijn Basic Instinct in 4K naar aanleiding van Paul Verhoeven’s Benedetta. Ook op de affiche: Le Fabuleux Destin D’Amélie Poulain die twintig kaarsjes uitblaast en The Kid. Daarmee geeft Lumière het startschot voor een reeks gerestaureerde Charlie Chaplin-klassiekers.

Café LUX28

Films voor het gezin waarvoor je een ticket kan boeken, zijn Choum’s Odyssee, Hallo Wereld, De Gebroeders Schimm, Même Les Souris Vont Au Paradis, Sinterklaas en Koning Kabberdas. Daar komt dan nog een lange lijst nieuwe releases bij met onder andere Last Night in Soho en Tout s’est bien passé. Recente films die op het programma staan, zijn onder andere Dune, Nomadland en Supernova. Het volledige programma voor de herfst 2021 staat vanaf 18u online.

Als je voor of na de film een kleine honger hebt of iets wil drinken, kan je afzakken naar LUX28, het café op de prachtig gerestaureerde gaanderij van de voormalige feestzaal. Aan de overzijde van de straat is er ook biercafé Het Maanlicht.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio