Het Kerkepad in Wechelderzande, aan de nieuwe basisschool ‘t Klavernest, is een fietsstraat geworden en er geldt eenrichtingsverkeer. 

Het Kerkepad in Wechelderzande, aan de nieuwe basisschool ‘t Klavernest, is een fietsstraat geworden en er geldt eenrichtingsverkeer. © Bart Van den Langenbergh

Verkeersingrepen maken omgeving basisschool ’t Klavernest veiliger

Wechelderzande -

Het gemeentebestuur van Lille heeft de werkzaamheden aan de vernieuwde schoolomgeving aan basisschool ’t Klavernest in Wechelderzande afgerond. Dat ging gepaard met het invoeren van een aantal verkeersmaatregelen in de omgeving van Kerkepad.

Met de komst van de gloednieuwe schoolgebouwen van vrije basisschool ’t Klavernest in Wechelderzande heeft het lokaal bestuur van Lille ook de omgeving in de buurt van het Kerkepad aangepakt. Dat gaat gepaard met enkele maatregelen voor een veiliger verkeer in de buurt van de schoolpoort. “Het Kerkepad is omgevormd tot een fietsstraat. Er geldt daar een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur en auto’s mogen geen fietsen inhalen”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit in Lille. “In Kerkepad geldt eenrichtingsverkeer in de richting van Sept, tussen Bergpad en Akkerpad.”

Ter hoogte van de ingang van de school verscheen een verkeersplateau en Kerkepad kreeg een voetpad aan de kant van de school, tussen de buitenschoolse kinderopvang en het doorsteekje naar de Oostmalsebaan. Dat doorsteekje kreeg een knip door middel van paaltjes, wat ook het geval is op Bergpad ter hoogte van de versmalling. De gemeente installeerde op Kerkepad nog parkeervakken met waterdoorlatende materialen.

“We moeten enkel nog de beplanting aanbrengen, tijdens het plantseizoen”, vertelt Luc De Backer. “Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer willen we nog het zebrapad op de Oostmalsebaan verplaatsen.” (bvdl)  

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio