©  BELGA

Ereplaatsen voor Belgische junioren: “Eén van de zwaarste koersen die ik al reed”

Het WK voor de junioren zit erop. Met Per Strand Hagenes is er voor het eerst een Noorse wereldkampioen bij de junioren. Vlad Van Mechelen was de eerste Belg op een achtste plaats. “We mogen al bij al tevreden zijn over ons WK.”

vva, bvc

LEES OOK: Noor Per Strand Hagenes kroont zich na weergaloze versnelling in dolle wedstrijd tot wereldkampioen bij de junioren

 

 ©  BELGA

“Ik wist dat het mogelijk was, het parcours lag mij”, reageerde kersvers wereldkampioen Hagenes voor de televisiecamera’s. “Ik heb een goed seizoen achter de rug. Toen ik gisteravond in mijn bed lag, dacht ik alleen maar aan winnen vandaag. Met de drie franse jongens in de finale was het moeilijk, maar ik ging gewoon full gas en plots had ik een gat.”

Vlad Van Mechelen: “Top tien als eerstejaars is goed”

Vlad Van Mechelen was eerste Belg op een achtste plaats en kon daar best mee leven. “Top tien is altijd geweldig, zeker voor een eerstejaars. Dus ik ben wel tevreden. In de sprint stond een derde plaats op het spel. Ik heb alles gegeven, maar ik moest sprinten met verzuurde benen. Dit belooft wel voor volgend jaar. Dan ga ik proberen om beter te doen.”

“Zo’n juniorenkoers is chaos, een lead-out is moeilijk. Als je een wiel hebt moet je al tevreden zijn, afzetten in de laatste kilometer kan wel en dat hebben we dan ook geprobeerd. In de eerste 50 km viel het nog wel mee, maar op het einde stond de deur achteraan open. Toen heb ik afgezien.”

Jente Michels: “Belgen mogen tevreden zijn”

Jente Michels eindigde als tweede Belg op een dertiende plaats. “Op zich ben ik wel blij met mijn wedstrijd. Het was een van de zwaarste koersen die ik al reed. Het viel nooit stil, na elke bocht moesten we optrekken. Een echte afvallingskoers. Het werd elke ronde zwaarder en zwaarder. Ik heb echt afgezien. Dankzij de cross in Beringen die ik reed, was ik gelukkig explosiever. Dat was een voordeel.”

Over kopman Cian Uijtdebroeks die al snel in de wedstrijd moest achtervolgen door een valpartij, zei Michels het volgende: “Ik heb hem nooit echt gezien in de wedstrijd. Het was ook een minder parcours voor hem. Hij zei vooraf ook al dat hij wel voor de ploeg wou werken. In de achtervolging op die grote kopgroep hebben de Noren heel veel werk gedaan. Ik heb zelf ook paar gaten moeten toerijden, maar helaas geraakten we er niet bij. Maar al bij al mogen we tevreden zijn. We waren voor meer dan top tien gekomen, maar WK is altijd speciale wedstrijd.”