© Instagram

Antwerpse hiphopartiest Miss Angel te zien op Times Square: “Ik dacht eerst aan een poster op de Meir”

Antwerpen -

“Yes. Me. A Black - Independent - 24yrs young Woman from Antwerp fucking city. Linkeroever 2050 to be exact is on NEW YORK MF TIMES SQUARE. BIG MISS ANGEL.” Dat schrijft de Antwerpse Miss Angel op haar Instagrampagina. De jonge artieste wordt op Times Square afgebeeld in het kader van ‘Equal’, een initiatief van streaming platform Spotify dat jonge vrouwen in de muziekindustrie meer visibiliteit wil geven. “Het is unbelievable yet believable”, laat Miss Angel weten.

Miss Angel -de artiestennaam van Angela Agyei- is al lang geen onbekende meer in de Antwerpse muziekscene. De Antwerpse van Linkeroever, begon in 2018 haar eigen muziek te maken en bracht nummers uit zoals ‘Superstar’, ‘Money Making Miami’ en ‘All Of The Shmoke’.

In 2019 is ze onder meer te horen op het album ‘Wie is Guy’ van de alomtegenwoordige Zwangere Guy. Ze werkte dat jaar ook samen met de gerenommeerde producer Le Motel om nog in 2019 haar EP-debuut uit te brengen: Ghetto Mami Vol. 1.

“Langs de ene kant is het ongelooflijk dat ik op het billboard sta omdat ik geen manager en geen label heb”, zegt Miss Angel. “Maar daarnaast geloof ik het gewoon wél omdat ik weet wat ik in mijn mars heb. Toen ik het mailtje van Spotify kreeg, dacht ik meteen aan een poster op de Meir, maar toen werd dat Times Square en dat is super cool.”

Miss Angel wil in haar muziek graag meegeven dat je altijd groter mag denken. “Zeker in deze enge tijden zijn er zo veel onzekere mensen op de wereld. Ik wil tonen dat je gewoon jezelf moet blijven en niet bang hoeft te zijn van de toekomst. Zo kom ik misschien af en toe wat opschepperig over, maar je mag zelfzeker zijn”, vindt ze. “Ik haal misschien geen miljoenen streams op Spotify, werk niet aan massaproductie, maar ik weet dat mijn muziek impact heeft.”

Female empowerment

Miss Angel is naast zangeres ook een danser. Haar grote voorbeelden zijn de klassiekers zoals Missy Elliott en Janet Jackson. Maar ze vindt het ook belangrijk om aandacht te geven aan nieuwe artiesten. “We hebben er zo veel, voor mij passen Doja Cat en Normani zeker in dat rijtje.”

Voor de Antwerpse artieste is trouwens female empowerment van cruciaal belang. “Ik heb veel zussen en vind het daarom ook belangrijk om aandacht te hebben voor vrouwen in de muziek. Haar selectie als ‘Equal’ artiest van de maand van Spotify is dan ook een mooie erkenning. De campagne is niet gebaseerd op cijfers. Lokale kantoren van Spotify kunnen een artiest in de kijker zetten door een afgevaardigde in te sturen. Deze keer was het dus de Antwerpse Miss Angel. Eerder kreeg ook artieste Charles de eer.

Dat Miss Angel een naam is om in het oog te houden, beseffen ook de grote Belgische festivals. Ondertussen stond de Lil’ Kim van’t stad al op de podia van onder meer Fire is Gold, Rock Werchter Parklife en Couleur Café.

Haar dromen voor de toekomst? “Op de VMA’s of de Grammy’s staan”, zegt ze zelfverzekerd. “Ik weet dat ik dat kan, en dan schrijven jullie hopelijk binnenkort over de Antwerpse rapper in Amerika.”

 

 © Instagram

 Elien Van Wynsberghe, Saar Van Olmen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio