© RTV

Slapende bewoonster geraakt tijdig uit brandend appartement

Willebroek -

Een uitslaande brand heeft vrijdagmorgen de slaapkamer van een appartement boven café ‘t Fabrik in het centrum van Willebroek verwoest. In de rest van de woning is er rookschade. De bewoonster lag te slapen en werd gewekt door een buur. Ze kon zichzelf in veiligheid brengen.

De Brandweerzone Rivierenland werd vrijdagmorgen om iets over half negen opgeroepen voor een brand met rookontwikkeling in een appartement op de eerste verdieping in de Dokter Persoonslaan in Willebroek, vlak bij de brug.

Zowel de posten Boom als Willebroek kwamen ter plaatse. “Bij onze aankomst was er sprake van een uitslaande brand in een kamer. Onze mensen hebben een binnenaanval ingezet en binnen de vijf tot tien minuten was het vuur onder controle”, zegt kapitein Kris Engels.

“In de getroffen kamer van het appartement op de eerste verdieping is er brandschade en in de rest van het appartement rookschade. In het appartement op de tweede verdieping is er geen schade”, vertelt de brandweerofficier. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Door de brand was de Dokter Persoonslaan tussen de brug der zuchten en het August Van Landeghemplein een tijdlang afgesloten. (svh, tdk)

 © svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners