Na een onderbreking van een jaar wordt de Dorpsdag opnieuw georganiseerd. 

Na een onderbreking van een jaar wordt de Dorpsdag opnieuw georganiseerd. © Neel Vermeiren

Mondmasker op Dorpsdag niet verplicht, wel aanbevolen

Wuustwezel -

Tijdens de Dorpsdag van zondag 26 september op de Bredabaan is het dragen van een mondmasker niet verplicht, wel sterk aanbevolen.

Het organiserend comité en burgemeester Dieter Wouters (CD&V) volgen daarmee de richtlijnen die er gelden voor jaarmarkten. “Uiteraard hechten wij als organiserend comité veel belang aan ieders gezondheid”, zegt schepen van Lokale Economie Sus Vissers (CD&V). “Juist daarom vinden wij de federale maatregelen nog altijd belangrijk. Maar ook volgens die federale maatregelen kunnen jaarmarkten onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld worden van mondmaskerplicht. Aangezien wij over het algemeen aan deze voorwaarden kunnen voldoen heeft het organiserend comité samen met burgemeester Dieter Wouters beslist om het dragen van een mondmasker aan te bevelen, niet te verplichten.”

Handgelzuilen

Er zijn ook andere aanbevelingen gedaan aan de standhouders. Bezoekers worden bij de ingang en tijdens hun bezoek via een centraal omroepsysteem op regelmatige wijze attent gemaakt op de geldende covid-maatregelen. Het comité voorziet in handgelzuilen die op centrale plaatsen opgesteld zullen worden. Er is eveneens een aanbevolen looproute. “Van de standhouders verwachten wij dat zij bij voorkeur een mondmasker dragen en dat bij de eet- en drankkraampjes de horecamaatregelen worden toegepast. Van iedere standhouder verwachten wij tevens dat zij voorzien in producten voor handhygiëne en ontsmetting. Om kruisbesmettingen te voorkomen dienen tafels en stoelen na gebruik grondig gereinigd te worden. Bij standen waar dranken en eten geserveerd worden gebruikt men bij voorkeur wegwerpmateriaal.”

“Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kan het een veilige en aangename Dorpsdag worden”, besluit schepen Vissers. (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio