De deelnemende scholen werden beloond voor hun inspanning. 

De deelnemende scholen werden beloond voor hun inspanning. © Tommy Maes

Acht scholen ontvangen beloning voor deelname Operatie Proper

Mol -

De gemeente Mol en IOK Afvalbeheer hebben acht Molse scholen een beloning uitgereikt voor hun deelname aan Operatie Proper. De scholen maakten werk van hun strijd tegen zwerfvuil en hielden hun schoolterrein en buurt netjes.

Operatie Proper is een project dat diverse Mooimakers zoals vrijwilligers, scholen, verenigingen en groepen een duwtje in de rug geeft voor meer openbare netheid. Zo zorgen de scholen er bijvoorbeeld voor dat hun eigen terrein proper blijft. Maar het gaat verder. De deelnemende scholen nemen ook op regelmatige tijdstippen hun buurt onder handen.

Zo namen het afgelopen schooljaar acht Molse scholen deel aan Operatie Proper: Mozawiek in Ezaart, De Zandloper in Rauw, Vrije Basisschool Wezel, Go! Campus Het Spoor, Millekemol in Millegem, Het Schrijvertje, de Stapsteen in Sluis en Gibbo Galbergen. Zij ontvingen deze week een mooie beloning voor hun inspanning.

“Op school zelf hebben we een beurtrol waarbij de klassen het schoolterrein zelf netjes houden”, vertelt Jan Meynen van Millemol. “We proberen ook zwerfvuil te vermijden doordat leerlingen bijvoorbeeld hun boterhammen in een brooddoos meenemen en geen wegwerpverpakkingen meenemen. Daarnaast doen we op een aantal tijdstippen een zwerfvuilopruimactie in de buurt van de school. Dat doen we wel in samenspraak met de plaatselijke netheidsverantwoordelijken die al heel actief zijn om Millegem proper te houden.”

“Met Operatie Proper willen we samen met de gemeenten scholen stimuleren om de kinderen bewust te maken van afval”, zegt Kaat Geuens van IOK Afvalbeheer. “Zwerfvuil blijft jammer genoeg een probleem. Ook tijdens de coronacrisis hebben we dat gemerkt. Meestal gaat het om blikjes en sigarettenpeuken, maar ook mondmaskers worden te vaak achteloos weggegooid.  (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio